Ga naar hoofdinhoud

Eerste deel serie over familie van de Lageweg online

Wiebe Yde van de Lageweg, hengstenhouder
Wiebe Yde van de Lageweg, hengstenhouder

Fryslân DOK heeft een tweedelige documentaire gemaakt over paardenfokker Wiepke van de Lageweg van VDL Stud in Beers. In ‘De hân oan 'e ploech en de blik foarût’ wordt van de Lageweg gevolgd tijdens zijn dagelijkse werkzaamheden. Afgelopen zondag 17 juni zond Nederland 2 het eerste deel uit.  

Paarden van VDL stud zijn te vinden van Cuba tot China, Zweden en Australië. Wat is het geheim van de eigenzinnige paardenfamilie uit het Friese Beers die al 40 jaar meedraait aan de internationale top? Een portret van de familie achter de legendarische springpaarden en dekhengsten als Nimmerdor, Jus de Pommes, Corland, Cardento en Indoctro. Er wordt weergegeven hoe Wiepke van de Lageweg samen met zijn familie het paardenbedrijf in het Friese Beers runt. Daarnaast komen onder meer de VDL hengstenshow, de KWPN hengstenkeuring en de goedgekeurde hengst VDL Bubalu (v. Baloubet du Rouet), die met Jur Vrieling in de race is voor een ticket voor de Olympische Spelen, aan bod.

Deel twee is zondag 24 juni om 15.30 uur te zien. De documentaire wordt op dezelfde dagen op Omrop Fryslân vanaf 17.00 uur elk uur herhaald. Op zaterdag 23 en 30 juni zendt Nederland 2 om 10.30 uur een herhaling uit.

Klik hier voor deel 1 van de documentaire

Bron: Horses/VDL

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook