Nations Cup eventing gestart, Tim Lips trapt af met 53,4 punten - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Nations Cup eventing gestart, Tim Lips trapt af met 53,4 punten

In de Franse plaats Fontainebleau wordt dit weekend gestreden in de eerste wedstrijd van de FEI Nations Cup Eventing. Zeven nationale teams komen aan de start, waaronder ook de Nederlandse equipe. Onder meer Olympiërs Tim Lips en Elaine Pen zijn door bondscoach Martin Lips geselecteerd.

Tim Lips heeft als eerste starter in deze landenwedstrijd Concrex Oncarlos zijn dressuurproef gereden, die beloond werd met een score van 53,4 punten. Elaine Pen, die met Vira ook deel uitmaakte van de Olympische equipe, gaat als vierde van start. Raf Kooremans zadelt voor deze wedstrijd Cavalor Telstar en Alice Naber-Lozeman rijdt Coral Estate Mitok.

Fontainebleau kent een zeer sterk deelnemersveld. Zo gaat regerend Europees, Wereld- en Olympisch kampioen Michael Jung van start, maar ook ruiters als Mark Todd, Pippa Funnell, Dirk Schrade, Frank Ostholt, Andreas Dibowski en Sandra Auffarth. Naast Nederland komen Frankrijk, Nieuw Zeeland, Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje en Ierland met een team aan de start.

Op woensdag werd de veterinaire keuring gehouden en alle paarden die voor Nederland aan de drie sterren wedstrijd gaan meedoen passeerden zonder problemen deze eerste inspectie. Donderdag en vrijdagochtend wordt besteed aan de dressuur. Zaterdag is de cross country en zondag het afsluitende springen.

Martin Lips die gisteren de cross aan een eerste inspectie heeft onderworpen, beoordeelde de cross als selectief en iets zwaarder dan vorig jaar. Naast deze drie sterren wedstrijd staan er in Fontainebleau ook nog een één en een twee sterren wedstrijd op het programma, waaraan diverse Nederlandse combinaties deelnemen.

Bron: Horses / KNHS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook