Ga naar hoofdinhoud

Eerste koersdag Duindigt afgelast

De eerste koersdag op 26 maart van Renbaan Duindigt wordt afgelast. De toekomst van de renbaan is te onzeker om de eerste koersdag door te laten gaan nu één of meerdere financiers van de toekomstige koper, de firma Kuynder, hebben afgehaakt. De Stichting Nederlandse Draf- en Rensport zit met de handen in het haar door de situatie die is ontstaan.

Doordat de officiële verkoop van Duindigt nog geen feit is, heeft de renbaan geen exploitant. De aanstaande koper, de firma Kuynder, heeft ook een contractuele betalingsachterstand van twee ton over 2016 aan Duindigt. Naast deze betalingsachterstand is er achterstallig onderhoud aan de renbaan en is er niet voldoende prijzengeld beschikbaar. Ook zijn er problemen met de infrastructuur en zijn er geen horecafaciliteiten. Of de andere zestien koersdagen in 2017 wel doorgaan is nog niet bekend.

Overeenstemming

Begin februari leek het alsof de toekomst van Renbaan Duindigt verzekerd was, maar helaas is deze nog steeds onzeker. Met de verkoop van Duindigt kan de hypotheekschuld van zes miljoen euro worden afgelost. De andere helft zal worden aangewend om de draf- en rensport in Nederland weer gezond te maken.

Bron: AD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook