Ga naar hoofdinhoud

Eerste rubriek na storm CSI Salland gewonnen door Kristian Houwen

Kristian Houwen FOTO WWW.ARND.NL
Na de ravage van gisteren, die door de storm was aangericht, hebben de organisatoren van van CSI Salland er alles aan gedaan om het concours vandaag weer door te laten gaan. Veel deelnemers waren van ver gekomen en de organisatie wilde hen niet onverrichter zake huiswaarts laten keren. Kristian Houwen won de eerste rubriek van vandaag (Big Tour CSI 1*) met Cilydi (v. Contendro II). 

Kristian Houwen stuurde zijn bruine merrie foutloos naar de finish van dit twee fasen-parcours met een hoogte van 1,30 m in een tijd van 32,03 seconden (Big Tour CSI 1*).

Albert Zoer

De tweede plaats was voor Albert Zoer met zijn paard Formidable (v. Clearway). Deze zevenjarige bruine ruin, die ook al niet onverdienstelijk in het 1,40 m heeft gelopen,  had geen moeite met dit parcours en liep zonder fouten over de finish in 32,44 seconden. Eind september in Canteleu Frankrijk wist deze combinatie daar nog het 1,35 m te winnen.

Nederlanders

De top tien in deze rubriek werd overspoeld door Nederlanders. Derde werd Rianne Nalis met El Torro Vdp (v. Dukato). Zij reed nul in 82,80 seconden. De vierde plaats ging naar Marriet Hoekstra, die met haar ruin Exel (Mr Blue x No Limit) 4 seconden langzamer was dan Rianne Nalis, maar ook foutloos aan het einde van het parcours wist te komen. De vijfde plaats was voor Bas van der Aa, die met zijn ruin Goldfeyer (v. Graf Top I), eveneens zonder fouten het einde van de twee fasen wist te bereiken. De teller bleef bij hem staan op 33,99 seconden.

Overzicht

6. Jessie Wiefferink, Apourti, 0 strafpunten in 34,07 seconden;

7. Kirsten Rombouts, Bolero D’hyrencourt, 0 strafpunten in 34,10 seconden;

8. Michael Aabo, Caprice De Dieu, 0 strafpunten in 34,63 seconden;

9. Maureen Bonder, Colore, 0 strafpunten in 34,90 seconden; en

10. Judith Schaaphok, Delzerina, 0 strafpunten in 35,47 seconden.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.