Ga naar hoofdinhoud

Eerste WB-overwinning Daniel Etter

daniel etterSpringruiter Daniel Etter heeft zondagmiddag bij Indoor Brabant de wereldbekerwedstrijd gewonnen. De Zwitser was in Den Bosch met de ruin Peu a Peu (v. Polydor) de beste van elf barragekandidaten. De Duitser Marcus Ehning werd tweede met Sandro Boy (v. Sandro). De Britse routinier Michael Whitaker legde beslag op de derde plaats met Portofino (v. Habsburg).

Daniel Etter stuurde Peu a Peu foutloos en anderhalve seconde sneller door het barrageparcours dan de andere combinaties. Etter mag met deze overwinning maar liefst 30.000 euro aan prijzengeld in zijn zak steken. Etter: “Het was mijn eerste overwinning in een wereledbekerwedstrijd. Ik had als voordeel dat ik als laatste van start mocht. Dat topruiters als Ehning en Whitaker achter je staan maakt het allemaal nog mooier. Dat geeft de overwinning nog meer betekenis dan wanneer er ruiters achter je staan die vrijwel onbekend zijn.” Ehning vond zijn eerste ronde goed gaan, maar was niet blij met zijn eigen rijden in de barrage. Whitaker was tevreden. Withaker: “Mijn doel was een ticket voor de finale. Dat doel is behaald.”

In de barrage kwamen twee Nederlanders aan de start. Jeroen Dubbeldam was de hoogst geklasseerde Nederlander in de eindrangschikking. Hij eindigde met BMC Van Grunsven Whisper (v. Querelle) als zevende. Leon Thijssen werd achtste met Olaf (v. Concorde).

De overige Nederlanderse springruiters, die goed vertegenwoordigd waren in het sterke deelnemersveld, wisten niet door te dringen tot de barrage.

Uitslag:

1 PEU A PEU – Daniel ETTER (SUI) 0.00/35.93  
2 SANDRO BOY – Marcus EHNING (GER) 0.00/37.45  
3 PORTOFINO – Michael WHITAKER (GBR) 0.00/37.62  
4 NO MERCY – Christina LIEBHERR (SUI) 0.00/37.68  
5 COUPE DE COEUR 2 – Ludger BEERBAUM (GER) 0.00/37.69  
6 TRESOR – Steve GUERDAT (SUI) 0.00/37.83  
7 BMC VAN GRUNSVEN WHISPER – Jeroen DUBBELDAM (NED) 0.00/38.73  
8 OLAF – Leon THIJSSEN (NED) 0.00/38.97  
9 GUARANA CHAMPEIX – Rutherford LATHAM (ESP) 4.00/40.14  
10 ISOVLAS SOCRATES – Edwina ALEXANDER (AUS) 4.00/42.91  
11 VALENTINA VAN’T HEIKE – Jos LANSINK (BEL) 7.00/50.54

Klik hier voor de volledige uitslag.

Lees ook: Dubbeldam doet dankzij broers Van Grunsven weer mee

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant
Bron foto: ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.