Ga naar hoofdinhoud

Eerste zege Conjurer met Jeroen Dubbeldam

Het was tegen middernacht dat de wereldkampioen onder de springruiters gehuldigd werd op het Fries Congrescentrum Drachten. Jeroen Dubbeldam won vrijdagavond op ICNN Drachten de 1.45m Big Tour om de Wezenberg Transport Prijs met een schimmel die hij afgelopen juli voor het eerst mee op concours nam en nu zijn eerste internationale zege neerzette.

Conjurer heet de negenjarige witte zoon van de Holsteiner hengst Coronado. Zijn eigenaar, springruiter Vladimir Tuganov uit Rusland, gaf hem in vertrouwde handen en krijgt er een winnaar voor terug. Dubbeldam moest wel gas geven in de barrage met veertien ruiters. Er waren er nog drie geplaatst, maar die besloten hun paarden te sparen.

Bart Bles uit het Gelderse Babberich ging als eerste van start en ging lang aan de leiding met de schimmelhengst Wolisco DDH (v. Nolisco), totdat de olympisch kampioen onder de eventingruiters Michael Jung met Sportsmann S (v. Stolzenberg) en de nog snellere Ier Conor Drain met Mustax Cypriat (v. Calato) hem eraf reden. Pas als laatste ruiter trok Dubbeldam de zege toch nog naar zich toe.

Hester Klompmaker vertegenwoordigde Friesland door knap vijfde van de 76 deelnemers te worden met de merrie Aimee (v. Solitair). Eerder op de avond won ze de finale klasse M om het Noord Nederlands Springkampioenschap met Debrina (v. Lupicor), voor de Groninger amazone Amanda Slagter op Anouk SH (v. Ovidius).

Bron: Horses / ICNN Drachten – Wendy Scholten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook