Ga naar hoofdinhoud

Ehning schrijft WB-kwalificatie Madrid op zijn naam

Update
Marcus Ehning met Comme il faut (Photo by David Aliaga / Oxer Sport)

Marcus Ehning en Comme il faut (v.Cornet Obelensky) bevestigden vanmiddag in Madrid hun grandioze vorm. De winnaars van de GP in Paderborn en de Gold Cup in München legden de barrage van de wereldbekerwedstrijd een fractie sneller af dan Kevin Staut met de KWPN-er Aran (v. Manhattan). 

Ehning finishte in 43,56 seconden, Staut volgde in 43,98 seconden. Door deze overwinning kan Ehning ruim 51.000,- euro op zijn bankrekening bijschrijven.

Scherp

Ehning had Comme il faut er vandaag scherp aan staan. In het basisparcours zette het duo al de één na snelste tijd neer. In de barrage wisten ze deze scherpte te behouden.

Brash dichtbij

In de bloedstollende barrage wilde Scott Brash ook zeker een gooi naar de overwinning doen. Met Hello M’lady (v. Indoctro) kwam hij akelig dichtbij. Met een tijd van 44,04 seconden moest hij genoegen nemen met de derde plaats.

Ludger Beerbaum deed het een stuk rustiger aan met Casello (v. Casall). Deze combinatie legde het parcours foutloos af in 47,91 seconden. Zij werden gevolgd door de Ier Denis Lynch met All Star 5 (v. Argentinus) in de tijd van 48,17 seconden.

Geen hattrick

Na twee zeges op rij voor Maikel van der Vleuten, had hij in de wereldbekerwedstrijd minder succes. Met VDL Groep Arera C (v. Indoctro) maakte hij vier springfouten. Hiermee eindigden ze op de 38ste plaats. Vleut jr en Arera waren de enige Nederlandse combinatie die meedeed aan deze wereldbekerwedstrijd.

De winnende rit

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook