Ga naar hoofdinhoud

Ehrens: ‘We gingen niet om te winnen’

De Nederlandse springequipe kwam vandaag in La Baule net even te kort om vooraan mee te kunnen doen. Met zestien strafpunten eindigde het team van Rob Ehrens op een gedeelde vijfde plek. "We gingen niet naar La Baule om te winnen. Ik ben tevreden met deze plek", aldus bondscoach Ehrens.


Vincent Voorn met Quinlan (v. Quidam’s Rubin), Timothy Hendrix met Very Nice (v. Cantos), Willem Greve met Avion (v. Cornet Obolensky) en Jur Vrieling met VDL Bubalu (v. Baloubet du Rouet) verdedigden de Nederlandse driekleur in La Baule.

“Voor Vincent Voorn was het met dit paard de eerste wedstrijd op dit niveau. Met zijn foutloze tweede manche ben ik zeer tevreden”, aldus bondscoach Rob Ehrens, die constateerde dat het eerste foutje van deze combinatie verantwoordelijk was voor de tweede fout in de eerste manche. Voor Tim Hendrix en Very Nice was dit de tweede wedstrijd in hun loopbaan op dit niveau. “Ik vond dat Tim een hele sterke eerste manche reed, met één foutje. In de tweede manche verreed hij zich op de oxer na de sloot en ook de fout op de middelste van de driesprong was een ruiterfout. Jammer, maar het is niet anders”, aldus Ehrens.

Ook de combinatie Willem Greve – Avion debuteerden in een vijfsterren landenwedstrijd. “De eerste manche van Willem was een ongelukkige, maar de tweede manche was ijzersterk en ze hadden daarom dat foutje op de uitsprong van de driesprong niet verdiend”, aldus Ehrens, die zeer ingenomen was met het ijzersterke optreden van Jur Vrieling.

“Jur vormde samen met VDL Bubalu het geroutineerde duo en ik ben blij dat ze dubbel foutloos waren. Daardoor konden we de vijfde plek vasthouden. Daarnaast zijn twee van zulke ritten goed voor het zelfvertrouwen van Jur, want het toont aan dat ze op de goede weg zijn”, vertelde de bondscoach, die de landenwedstrijd omschreef als een mooie proef, die niet lompzwaar was, maar waarin genoeg fouten werden gemaakt op alle hindernissen die het parcours telde.

Bron: KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook