Ga naar hoofdinhoud

Eigenaar mishandelde merrie looft beloning uit voor gouden tip

Toen Wout Liezen zondagochtend zijn fokmerries in Wanneperveen kwam verzorgen viel er in de eerste instantie niks op, totdat hij constateerde dat één van de merries erg vieze achterbenen had. Bij nadere inspectie zag Liezen een grote wond van veertig centimeter lang en zes centimeter diep. Hij wil graag de dader te pakken krijgen en looft een beloning van 1.000 euro uit voor de gouden tip. 

“Je komt dan tot de conclusie dat het alleen maar met een heel scherp voorwerp gemaakt kan zijn”, vertelt Wout Liezen. “De maniak moet volgens mij iets van paarden weten, want hij komt toch hier in een land met zes of zeven fokmerries en weet de braafste er uit te pikken.”

Pleegmerrie

De merrie is actief als pleegmerrie. “De moeder van het veulen stierf bij de geboorte. Deze merrie komt bij een kliniek uit Duizel vandaag, waar ze 25 tot 30 merries staan speciaal voor moederloze veulens”, aldus Liezen.

Bron: De Stentor

2 reacties op “Eigenaar mishandelde merrie looft beloning uit voor gouden tip

  • Henriette

    Merel en fokker, heel veel sterkte en hopen dat de merrie haar vertrouwen in de mensen noet is verloren. Onbegrijpelijk zoiets!

  • Marcel Dufour

    Ik heb nu al diverse gevallen meegemaakt waar gewonde paarden in eerste instantie werden toegeschreven aan door mensen veroorzaakt.

    Naderhand bleek dat het toch natuurlijke wonden waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook