Ga naar hoofdinhoud

Eigenaar veroordeeld na vergiftiging kruiskruid

Een Britse man mag tien jaar geen paarden houden. De man had zijn merrie liet grazen in een stuk land dat voor vijftig tot zestig procent uit onkruid bestond. De merrie is geëuthanaseerd nadat een veearts ernstige leveraandoening door vergiftiging van kruiskruid aantoonde.

De eigenaar erkende in de rechtszaal dat hij zijn paard onvoldoende beschermd had tegen pijn en ziekte en dat hij niet de tekenen had herkend die wijzen op vergiftiging door kruiskruid. Ook erkend hij geen maatregelen te hebben genomen om te voorkomen dat de merrie het onkruid kon eten. Naast het verbod van tien jaar moet de man ook tweehonderdvijftig uur onbetaald werken en kreeg hij een boete opgelegd van duizend pond.

Bron: Horses / Horse and Hound

Eén reactie op “Eigenaar veroordeeld na vergiftiging kruiskruid

  • Lotje Moerdijk

    Ik bewaar dit artikel, dan kan ik mijn buurman een proces aandoen als mijn paarden ziek worden. De beste man geloofd er niet in en zijn weiland staat er vol mee. Zijn Shetlanders eten het niet. Ik heb hem al enkele malen gewaarschuwd dat hij wel vergif verspreid als hij het niet weghaalt. In België zijn wetten tegen distels, maar niet tegen JKK, tis toch eigenlijk te gek…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook