Ga naar hoofdinhoud

EK team dressuur pony’s bekend

Bondscoach Christa Laarakkers heeft het dressuurteam voor het EK in Freudenberg, 18-22 juli 2007 vandaag bekend gemaakt. De volgende combinaties zullen Nederland op dit EK vertegenwoordigen: Maria van den Dungen met Pan Tau B, Angela Krooswijk met Power and Paint, Kimberly de Jongh met Just You’N Me en Antoinette te Riele met Danny Boy B. Reserve is Anne van der Weerd met Quattro.


Dat Maria van den Dungen en Angela Krooswijk deel zouden uitmaken van het EK team had bondscoach Bondscoach Christa Laarakkers voor zichzelf al even vaststaan. Zij vormen vaste waarden door het feit dat zij dit het hele seizoen met mooie scores constant voor in de klassementen te vinden waren. Kimberly de Jongh heeft met Just You’N Me dit seizoen een geweldige ontwikkeling doorgemaakt met als hoogtepunt het CDIP van Addington waar zij maar liefst 71,05% scoorde in de landenproef. Zij is de derde combinatie die aan het team is toegevoegd. De afweging die gemaakt moest worden voor de vierde plaats in het team en de positie van reserve was een hele lastige die in het voordeel van Antoinette te Riele met Danny Boy B is uitgevallen. Antoinette te Riele en Anne van der Weerd gaven elkaar tot en met de laatste observatiewedstrijd niets toe. Het feit dat Antoinette door juryleden die het EK beoordelen vaker boven Anne werd geplaatst, heeft in dit geval de doorslag gegeven. Anne van der Weerd neemt dus zoals gezegd de positie van reserve in. Alleen wanneer Power and Paint onverhoopt niet mee kan naar het EK, dan zal Angela Krooswijk met haar tweede pony Boss Bunter worden uitgezonden, anders kan een beroep op Anne worden gedaan. Op het EK van 2006 werd de zilveren teammedaille gewonnen door het Nederlandse team. De huidige teamleden Maria van den Dungen en Angela Krooswijk maakten toen ook al deel uit van het team. Angela legde individueel beslag op de bronzen medaille.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook