Ga naar hoofdinhoud

El Capone met 87,5 naar zege klasse L

El Capone en Marieke van der Putten.

De UB 40-zoon El Capone bewoog vanmiddag met 87,5 punten naar de overwinning in de klasse L voor vierjarige dressuurhengsten in de KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie in Roosendaal. De ex aequo tweede plek was voor PAVO Cup-winnaar Everdale (v. Lord Leatherdale) en Vivaldi-zoon Expression, beide met 85 punten.


Voor stap, draf en aanleg verdiende El Capone onder Marieke van der Putten een 9. Hij stapt zeer los door zijn lijf en ontspannen, maar hij loopt wel duidelijk in één spoor met de voorbenen. Zijn draf is lichtvoetig met een fraai voorbeengebruik, maar hij zou wat meer gewicht op het achterbeen mogen dragen. Zijn draf werd beoordeeld met een 8,5, net als zijn souplesse en exterieur. In galop bleef de vierjarige hengst opvallend recht gericht en correct in de tact. Ook pakte de zwarte hengst veel bodem.

Benjamin Maljaars en Everdale (Lord Leatherdale x Negro) lijken steeds meer een combinatie te vormen. Hoewel de aanleuning soms nog wat een probleem is, bewoog Everdale als een ware topper naar de gedeelde tweede plek. Voor stap kreeg hij slechts een 8, maar voor draf en galop een 9. In draf toont hij veel vermogen en afdruk, maar bewoog hij soms door gebrek aan aanleuning niet zo mooi over de rug. De linker en de rechter galoppade verschilden wel wat, maar Everdale galoppeerde wel met veel afdruk en kracht.

Expression (Vivaldi x Vincent) is een wat minder fraai gebouwde hengst, maar toonde zich onder Diederik van Silfhout wel compleet in beweging. Voor alle drie de basisgangen verdiende hij een 8,5. Zijn stap was zuiver, ijverig en tactvol. Zijn draf toonde vooral in verruiming veel vermogen en zijn galoppade had iets gemakkelijks over zich.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook