Ga naar hoofdinhoud

El Greco klopt ruige Etoulon VDL met 0,01 seconde

Foto: Melanie Brevink-van Dijk

De extreem imponerende Etoulon VDL kon het vandaag nét niet winnen van de extra vlugge, meewerkende Diarado-zoon El Greco. Sterk en gewaagd rijdend stuurde Bart van der Maat de knappe zwarte AES-gekeurde hengst één honderdste eerder door de finish dan Jur Vrieling de Toulon-zoon. Ook de derde plek kwam in handen van een hengst van de VDL Stud, namelijk de goed meedenkende, efficiënt springende Everglade VDL.


Jur Vrieling moest de rijtechnische knoppen nog een beetje zoeken op Etoulon VDL (Toulon x Calvados), maar naar springkwaliteit hoefde de Groningse topruiter niet lang te zoeken. Vanaf de eerste tot de laatste hindernis sprong de bruine hengst met spectaculaire manieren, veel lichaamsgebruik en extra veel lucht. Dat laatste scheelde in de barrage waarschijnlijk net die ene honderdste van een seconde.

De door familie Van der Maat zelf gefokte El Greco – afgelopen zomer al vaak succesvol in vijfjarigen rubrieken – was als altijd snel en meewerkend in de barrage. Bart van der Maat vertrouwde in een risicovolle barrage op de voorzichtigheid en instelling van zijn paard. Lennard de Boer reed de netjes en safe springende Everglade VDL in 36,16 seconden naar de derde plek.

De scherpe en meewerkende Easter Boy (v. Presley Boy) werd onder Nynke de Vries vierde, gevolgd door Cravitz W (v. Cassini II) met Leon Kuijpers.

Een bijzonder in het oog springend paard was ook El Salvador (Vigaro x Kojak), die met zijn nieuwe amazone Annelies Vorsselmans het rustig aan deed in de barrage. Met ongelooflijk veel afdruk, techniek en scherpte imponerende de hengst. Ook voormalig VION Cup-winnaar Broere Extase (v. Casall) toonde springtalent onder Patrick van der Schans. De E-jaargang lijkt sowieso veel kwaliteit te hebben, want ook El Clarimo (v. Clarimo) toont zich een opvallend springtalent onder Sonja Vlaar.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook