Ga naar hoofdinhoud

Eliteveiling Borculo veilt donderdag 75 veulens en 3 embryo’s

Aanstaande donderdag vindt de Elitveiling Borculo editie 2013 plaats en maar liefst 75 veulens en drie embryo’s zullen onder de hamer komen.


Bij de springveulens zal de volle broer van de KWPN goedgekeurde hengst Durango geveild worden en een hengstveulen van Casall uit de moeder van Harley VDL. Een flinke dosis sport wordt toegevoegd door een hengstveulen van Indorado uit de volle zus van EK-ganger Utascha SFN en een Nabab de Reve die gefokt is uit de halfzus van Olympiër Vindicat W.

Bij de dressuurveulens zijn er meerdere veulens zeer nauw verwant aan de hengst Florencio: een hengstveulen van Zack uit de volle zus van Florencio en een Romanov uit een Jazz-merrie die weer uit de volle zus van Florencio komt. Ook wordt er een Florencio geveild uit Sowrie, de volle zus van de preferente hengst Negro. Sezuan brengt een zoon in die halfbroer van Don en Eskara de Jeu (v.Jazz) is. De volle zus van de in Denemarken gekeurde Blue Hors Erlando komt ook nog onder de hamer.

Voor de dressuurliefhebbers is er een embryo van Jazz met niemand minder dan Grand Prix-merrie Sisther de Jeu(v.Gribaldi) als donor en voor de springliefhebbers zijn er ook twee bijzonder interessante embryo’s. Er zal een embryo van Quick Star geveild worden uit een Calvaro Z moeder. Moeder van deze merrie is de volle zus van de hengsten Contendro I en II en de halfzus van Caretano Z. Daarnaast zal er een embryo uit de volle zus van de levende legende Big Star, met als vader L’Arc de Triomphe Z (Landor S x Pilot) van eigenaar wisselen.

De veulens worden om 10:00 uur gepresenteerd en om 13:00 gaat de veiling van start.

Kunt u niet aanwezig zijn? Bekijk dan de veiling via de gratis livestream van Uhorse.tv of via www.dynamicauctioninformation.com als u ook de biedingen stap voor stap wilt volgen.

Bron: Horses / Eliteveiling Borculo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook