Ga naar hoofdinhoud

Embryo uit Sisther de Jeu in online veiling

Vanaf augustus 2015 biedt Prinsjesdag via de online veilingsite www.embryoauction.com embryo's aan van hengsten die in de internationale sport excelleren of bewezen hebben bovengemiddelde sportaanleg te vererven uit moederlijnen waarin sportprestaties in directe lijn zeer sterk verankerd zijn. Vanaf vandaag kan er geboden worden op een embryo uit de bekende Grand Prix-merrie Sisther de Jeu (v. Gribaldi), die jarenlang onder Edward Gal presteerde.

 

Inmiddels zijn al vijf embryo’s geveild voor een gemiddeld prijs van 10.100 euro. Zondagavond werd het embryo van Quickly de Kreisker uit de moeder van Carrera VDL voor 13.000 euro naar Engeland verkocht.

Sisther de Jeu is een dochter van topvererver Gribaldi uit de sterke dressuurfokkerij van Huub en Tini van Helvoirt. Haar moeder is de Amor-dochter Esther, die van Gribaldi ook het Grand Prix-dressuurpaard Thriller van Katja Gevers bracht. Perry, een Jazz uit Esther, bracht het tot Lichte Tour-niveau.

De vader van het embryo is de schitterende Fürstenball, die nu al een fenomeen wordt genoemd in de fokkerij en sport. De hengst die uitblinkt in lichtvoetigheid en elasticiteit, won op jonge leeftijd alle kampioenstitels die er in Duitsland te behalen zijn; op de keuringen en onder het zadel. Zijn fokkerij is al net zo spectaculair als hijzelf. Hij leverde al meerdere kampioenshengsten, kampioensmerries, recent nog de nummers 1 (Fürsten Look), 3 en 4 op het Bundeschampionat voor vierjarige dressuurpaarden, en de nummer 1 en 2 bij de elitekeuring in Rastede.

Het startbod voor dit embryo ligt op 10.000 euro.
Wie geïnteresseerd is kan zich registreren op www.embryoauctions.com.
Voor meer informatie: [email protected] of bellen naar +31-(0)342440100.

Bron: Persbericht

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook