Ga naar hoofdinhoud

Emilion-dochter naar hoogste punten IBOP Warga

Foto: Lonneke Ruesink

De Emilion-dochter Ersinaa stevende in Warga op de hoogste score van de IBOP-dag af en slaagde met 84 punten. Bij de W.B. Stables beoordeelden Henk Dirksen en regio-inspecteur Bart Henstra vandaag elf springmerries en vijf dressuurmerries die hun IBOP aflegden. Hiervan slaagden er respectievelijk zeven en vier, mooie slagingspercentages dus in beide fokrichtingen.


De kersverse elitemerrie Ersinaa (Emilion x Indoctro), gefokt door Sietse en Ykje van der Meer, zette een zeer goede test neer en slaagde met 84 punten. “Dit is een bloedpaard met een extra galoppade”, aldus Bart Henstra over de merrie uit de moederlijn van het Grand Prix-springpaard Sietse (v.Monaco) van de Italiaan Licinio Grossi. “Ze galoppeert met heel veel balans, actief en met ruimte en kan daarin goed schakelen. Ze springt vlug van de grond en goed naar boven en daarbij bukt ze goed. Ze is heel atletisch en heeft veel instelling.” Ze kreeg een 9 voor de galop en een 8,5 voor de reflexen, instelling en aanleg.

De kampioene van de Centrale Keuring van Noord-Holland afgelopen zomer, Ferazola (Lexicon x Numero Uno) , kreeg eveneens mooie cijfers. Zij slaagde met 79,5 punten totaal waarmee ze vandaag elite werd. “Zij liet veel consistentie in de verrichting zien en sprong met een goede techniek, een goed lichaamsgebruik en veel vermogen. Op de oxer wist ze nog meer te overtuigen dan op de steil. Daarnaast heeft ze veel instelling en is een compleet paard.” Voor instelling werd dan ook een 8,5 genoteerd, dat het een complete merrie is onderstreept de 8 voor de draf nog eens.

Van de vier geslaagde dressuurmerries was het Fabergée (Vivaldi x Donnerhall) die met de hoogste cijfers naar huis ging. Met onder andere en 8,5 voor de houding en balans en veel achten kwam ze op een totaal van 79,5. “Fabergée toont heel veel houding en een extra voorbeengebruik. Ook heeft ze veel bewegingstechniek en een goede souplesse. In alles geeft ze een bergopwaarts beeld.” Fabergée is verwant aan KWPN-hengst Wynton, grootmoeder Aktionella (v.Rubinstein I) is ook de grootmoeder van de zwarte hengst.

Bron: KK voor KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook