Ga naar hoofdinhoud

Emotionele O’Connor draagt overwinning op aan overleden moeder

Cian O'Connor en Good Luck Foto: Shannon Brinkman / www.arnd.nl

De Ierse topruiter Cian O'Connor won gisteren de GP van het CSI Birmingham op The Horse of the Year Show. Op zijn vinnige merrie Super Sox (v. Salito) was hij een krappe vier honderdsten van een seconde sneller dan John Whitaker en Robert Bevis. Na zijn knappe zege, was O'Connor erg emotioneel.

Zeven combinaties klaarden de klus van parcoursbouwer Kelvin Bywater over 1.60m foutloos. Acht combinaties (dus inclusief de snelste vierfouter) mochten terugkomen voor de tweede ronde. Onder hen geen Nederlanders, noch Nederlands gefokte paarden. Uiteindelijk bleek O’Connor dus nipt sneller dan John Whitaker op zijn topmerrie Ornellaia (v. For Pleasure). Robert Bevis reed Courtney Z (v. Chellano Z) naar plaats drie.

‘Voor mijn moeder’

De emoties laaiden hoog op bij de sympathieke Ier na zijn overwinning. “Ik ben erg tevreden met deze prestigieuze overwinning. Bovendien is er hier in Birmingham altijd nog een interne strijd tussen de Ieren en de Engelsen.”

Alsof dat nog niet genoeg is, overleed de moeder van O’Connor twee jaar geleden terwijl deze wedstrijd bezig was. “Het klinkt een beetje ridicuul, maar ik was het parcours aan het verkennen vandaag en moest direct terugdenken aan mijn moeder. Zij overleed twee jaar geleden waardoor ik vroegtijdig dit concours moest verlaten. Deze overwinning is voor haar.”

Super Sox

Over zijn paard Super Sox is Cian laaiend enthousiast. Hij reed het paard al eerder. Het paard is echter in eigendom van de Amerikaanse Lillie Keenan en wordt normaal ook door haar uitgebracht. Omwille van haar studies is dat echter tijdelijk niet mogelijk en dus is O’Connor opnieuw in het zadel gekropen met het nodige succes zo blijkt.

Klik hier voor het volledige resultaat.

Bron: HorseandHound/Paardenkrant-horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook