Ga naar hoofdinhoud

Van der Endt krijgt zijn paarden terug

Exclusief Update
Paardendeurwaarder Meijerink moet onmiddellijk de paarden Goya en Johnny Cash teruggeven aan hun eigenaar Jancees van der Endt. Zo luidt het vonnis van de voorzieningenrechter van de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Van der Endt ontdekte vorige maand bij terugkeer van vakantie dat de stallen van zijn paarden leeg waren. In beslag genomen door Meijerink, naar later bleek omdat de partner van de man die de paarden zadelmak maakte betalingsproblemen had.

Het enige wat Van der Endt kon doen was advocaat Luc Schelstraete in de arm nemen en een kort geding aanspannen.

Hoop dat ze heel zijn

“Ik ben hier heel blij mee”, reageert Van der Endt. “Maar ik heb al die tijd niet geweten waar mijn paarden zijn en hoe het met ze gaat. Meijerink wilde daar niets over zeggen. Ik hoop dat ze heel zijn.”

Facebook

De paarden werden getraind door Gilbert Mangnus, de partner van Moniek Valk die, naar later bleek, degene was waar paardendeurwaarder Meijerink het op had voorzien. Meijerink stelde simpelweg dat de paarden van Valk waren omdat Valk op haar Facebookpagina foto’s van de paarden had gezet en had gemeld dat zij ze verzorgde en bereed.

Eigenaar

De rechter schoof dit volledig terzijde en stelde dat Van der Endt – nota bene de fokker van Johnny Cash – aannemelijk had gemaakt dat hij de eigenaar is.

Kwijt raken

“Je kunt hier wel iets van leren, als eigenaar, maar zeker ook als deurwaarder”, zegt Van der Endt. “Je loopt dus kennelijk dit soort risico’s. Dat vind ik ernstig. Als wij niet met een kort geding hadden ingegrepen, waren de paarden geveild. Mensen die niet de moed of het geld hebben om zich hiertegen te weer te stellen, kunnen kennelijk zo maar hun paard kwijt raken. Maar gelukkig heeft het recht nu gezegevierd.”

Geen reactie van Meijerink

De redactie heeft meerdere pogingen ondernomen om paardendeurwaarder Meijerink uit Wezep te laten reageren op dit artikel en op de uitspraak van de rechter. Meijerink houdt zich echter onbereikbaar voor commentaar.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

4 reacties op “Van der Endt krijgt zijn paarden terug

 • Irene

  In dit kader is het ook best link om een paspoort af te geven aan degene waar het paard gestald staat. Het is geen eigendomsbewijs, maar wordt er wel voor gebruikt.

 • Theo v straaten

  Gelukkig is deze zaak goed afgelopen,maar rijst nu de vraag hoe kunnen eigenaren hun eigendom het beste beschermen tegen deze absurde praktijken?

 • Ingrid HEys

  Moraal….. altijd intenties en afspraken op schrift stellen en laten ondertekenen.

 • Mathijs

  I&R systeem voor paarden zal er weldra komen en met een eigenaarsregistratie zijn alle discussies als deze opgelost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.