Ga naar hoofdinhoud

Endy BH met 53.000 euro prijstopper van Black Horses Auction

Endy BH (De Niro x Jazz x Ulft) © FotoTrailer

De Grand Prix-merrie Endy BH werd gisteravond de overtuigende veilingtopper van de Black Horses Auction. Ze vertrok voor 53.000 euro naar België en zal haar sportcarrière voortzetten onder een U25-amazone. De online veiling van Stoeterij Black Horses gaat met een 100% score de boeken in, want alle 40 veilingpaarden zijn gisteravond verkocht naar elf verschillende landen. “Het is super gelopen”, zegt Jan Vink na afloop. “Het hele team heeft top gewerkt en iedereen was enthousiast.”

De Grand Prix-geklasseerde Endy BH – een elfjarige dochter van De Niro uit de voormalig NMK-kampioene Andy – was het paradepaardje van de online veiling. Voor 53.000 euro werd de merrie naar België verkocht. Een jonge amazone neemt de teugels van Endy BH over en zal haar uitbrengen in de U25. Na haar sportcarrière ligt er een mooie carrière in de fokkerij in het verschiet voor Endy BH.

Indian Rock-zoon naar Estland

Kopers vanuit de hele wereld toonden interesse in de dressuurpaarden van de Black Horses Auction. Voor 30.000 euro vertrekt de opvallend bewegende driejarige Indian Rock-zoon Most Loved Rock BH – gefokt uit de Briar-dochter Catalpa BH en daarmee een telg uit de Zinni van Wittenstein-lijn – naar Estland.

Uit halfzus van Desperados FRH

De interessant gefokte Momance BH – For Romance I uit de halfzus van olympisch kampioen Desperados FRH – is voor 19.000 euro naar Litouwen verkocht. Ook kopers uit India, Canada, Zweden, Australië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken wisten met succes een paard aan te schaffen.

Nederlandse kopers

Ook Nederlandse investeerders deden goede zaken gisteravond. Zo blijft de zesjarige merrie Jazzperendy O (Desperado x Jazz) voor 26.000 euro in Nederland en viel ook de Prix St. Georges-merrie Dendy (Jazz x Ulft) voor 21.000 euro in Nederlandse handen. De veelbelovende driejarige merrie Mi Rocka BH (Indian Rock x Sir Donnerhall I) blijft voor 20.000 euro ook op Nederlandse bodem, evenals de negenjarige sportmerrie Gina (Lord Leatherdale x Negro).

Fokmerries

De interessante fokmerries van Stoeterij Black Horses waren eveneens in trek. Alle vijf merries blijven behouden voor de Nederlandse fokkerij met de tienjarige Forsytha (Sir Donnerhall I x Ferro) als prijstopper voor 12.000 euro.

De eerste editie van de Black Horses Auction is hiermee geslaagd. “We zijn erg tevreden met het resultaat en de diverse groep kopers vanuit de hele wereld”, aldus Jasper van der Waaij, die samen met Peter van der Waaij en het team van Stoeterij Black Horses de online veiling organiseerde. “Na dit succes kijken we uit naar een eventuele volgende editie.

Bron Persbericht Black Horses Auction

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook