Ga naar hoofdinhoud

Enkel Belgische winnaars in Genk

In alle CSI** rubrieken in Genk waren het de Belgen die er met de overwinningen vandoor gingen. Alleen in de zesjarige rubriek werd het podium bezet door andere nationaliteiten.

Vanmorgen ging in de 1,30 m rubriek Wilm Vermeir met Farah de Litrange LXXIII er met het de winst vandoor. Waarna het in de 1,20 m rubriek de beurt was aan Brecht Goossens met zijn paard Wildcard (v. Numero Uno). In de proef die direct op tijd werd verreden, was zijn tijd van 45.13 seconden genoeg voor de overwinning.

Het 1,40 m twee fasen parcours werd prooi voor Wouter Devos. Met zijn bruine merrie Tonik Hero (v. Ogano Sitte) won hij van de 47 ruiters die de tweede fase mochten rijden. De Belg die de dag afsloot met een eerste plaats was Bart Clarys met de negenjarige merrie Esprit DS (v. Darco). Met een tijd van 31.37 bleef hij de Nederlander Leopold van Asten met VDL Groep Amelie (v. Luidam) nipt voor.

In de zesjarige rubriek was het de Spanjaard Diego Perez-Bilbao die met Lordanos Junior (v. Lordanos)  de concurrentie achter zich liet.  Met een tijd van 29.16 seconden was hij net iets sneller dan de nummer twee, de Zuid-Afrikaan Olivier Lazarus met Confu (v. Contact Me)

Bron: Horses / Horsesandfriends / Equnews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook