Ga naar hoofdinhoud

Ephebe For Ever op Hengstenstation Tivoli

De Grand Prix-springhengst Ephebe For Ever komt dit seizoen ter dekking bij Hengstenstation Tivoli van Zwartjens uit Raalte. De Galoubet A-zoon uit de halfzus van Jalisco B sprong jarenlang op het hoogste niveau onder Christian Hermon, die nog altijd eigenaar is van de 1,78 m-metende hengst.


“In Frankrijk hebben wij weleens een balletje opgegooid dat we een oudere, bewezen hengst zochten met Galoubet- of Quick Star-bloed”, vertelt Robin Zwartjens van hengstenstation Tivoli. “Geert Baertsoun van Haras de la Pomme had een hengst in training staan op de stal van Christian Hermon en zo is het balletje gaan rollen.”

Ephebe For Ever is een zoon van de wereldvererver Galoubet A en zijn moeder Geisha N (Night and Day xx x Furioso xx) sprong internationaal en is onder meer de halfzus van stempelhengst Jalisco B. “We hebben wel wat nakomelingen van hem gezien en gehad en dat zijn springpaarden!”, aldus Zwartjens. “Hij kan zeker vermogen en maat toevoegen en hoewel hij zelf een hoog volbloedpercentage voert, kan hij qua formaat goed passen bij bloedgemaakte merries.”

Ephebe For Ever is goedgekeurd bij onder meer het Selle Français en het Holsteiner Verband. De hengst zal vers beschikbaar zijn bij hengstenstation Tivoli.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.