Equestic brengt saddleclip op de markt om alles in de training te meten

Equestic Saddleclip

Equestic heeft onlangs de Saddleclip op de markt gebracht waarmee heel veel in de training te meten is. Veel ruiters denken bijvoorbeeld dat ze evenveel links- als rechtsom rijden. Maar is dat wel zo? Ben je je bewust van je voorkeurskant? Overcompenseer je die misschien? Of belast je één kant toch te veel? Neemt de afdruk echt toe en wordt het ritme regelmatiger? Voel je een onregelmatigheid van je paard wel op tijd aan? Met de Equestic Saddleclip is dit allemaal te meten. 

De Equestic Saddleclip werd ontwikkeld Leon Rutten. Rutten sloot zich een maand min of meer op de zolderkamer op en kwam er al snel achter dat hij een apparaat moest ontwikkelen met inwendige sensor. Aangezien gebruiksgemak altijd op de voorgrond staat, zette hij in op een clip die simpel aan het zadel te bevestigen is. Daarnaast moest er een app komen, waarmee de door de sensor geregistreerde data eenvoudig af te lezen is vanaf de mobiele telefoon.

Eyeopener

Ongeveer 75 testruiters maakten in het ontwikkeltraject al kennis met de trainingssensor en Rutten kreeg vaak te horen dat het als een eyeopener fungeerde:  “Je ziet ruiters vaak verzameling en laag ritme met elkaar verwarren. Als je een paard goed verzamelt, gaat zijn ritme naar beneden door meer afdruk en een groter zweefmoment. Ruiters, veelal ook op lager niveau, laten zo’n paard sloffen in een laag ritme. Ze zijn eigenlijk lui aan het rijden en het paard verliest juist afdruk. Op de app kun je dit terugzien en krijg je dat inzicht.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.