Ga naar hoofdinhoud

Equitana deelt zes innovatie awards uit

EquitanaPaardenbeurs Equitana in het Duitse Essen ontving dit jaar 62 inschrijvingen voor de Innovation Awards. Tijdens de beurs zijn afgelopen week zes producten beloond met een award. Het gaat om een oprolsysteem voor trainingsmolens, een schrikdraadapparaat met alarmsysteem, een meetsysteem voor de paardenrug, een hulpmiddel voor het trailerladen, een paardendekenbeschermer tegen schuurplekken en een anti-stofsysteem voor ruwvoer en bodembedekkers.

Twee awardwinnaars zijn afkomstig uit Nederland. Trust Equestrian uit Oisterwijk ontwikkelde een speciaal systeem voor paardendekens. Dit zogeheten TETRIS systeem bestaat uit blokken die zorgen voor een tunnel-effect, waardoor de schoft van het paard vrij blijft. De dekens zijn te herkennen aan de gevulde kraag en schoftkussens. Deze kussens zorgen ervoor dat schuurplekken op de schoft en borst verleden tijd zijn.

Matthieu van den Hurk van HurkySon won met zijn D-Dust de special award. Het apparaat verwijdert tot 88% van het fijnstof en 92% van de schimmelsporen uit ruwvoer en bodembedekkers in de stal.

Bron: Horses.nl

Bekijk ook:
Fotoserie paardenshow Equitana ‘Fabuloso’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.