Ga naar hoofdinhoud

Erelijst Van Peperstraten en Cupido groeit gestaag

Update Young Riders
De winnaressen van de MDH Kostendrukkers Cup selectie in Almelo.
Vandaag in Almelo in de vijfde selectiewedstrijd van de MDH Kostendrukkers Cup waren Daphne van Peperstraten en Greenpoint's Cupido wederom niet te kloppen. Met een score van 72,84% stonden ze op eenzame hoogte. Matbrett Schreur eindigde met Bugatti Veyron NL, de volle broer van het Grand Prix-paard Aston Martin NL, op een tweede plek met een score van 65,86%. Met een minimale afstand volgde Zoë Kuintjes. Haar proef met GG Desperado werd beloond met 65,81%.

Het werd nog even spannend toen even op het scorebord een percentage van 64% verscheen voor Daphne van Peperstraten. Een invoerfout  van het protocol bleek de boosdoener en nadat haar scores opnieuw werden ingevoerd, bleek Van Peperstraten de onbetwiste winnares. Met een voorsprong van bijna 7% stond ze op eenzame hoogte.

Omgewisseld

“Na mijn proef gingen we eerst even rustig afzadelen, en toen kwamen er al allemaal mensen naar me toe om te zeggen wat de score was en dat dat toch niet kon kloppen en toen zei ik ‘anders gaan we zo wel even kijken en vragen of we het protocol mogen zien’. Bij aankomst bij het secretariaat was er een correctie op mijn protocol waardoor ik ‘m op dat moment nog niet kon inzien, maar even later bleek mijn protocol te zijn omgewisseld met iemand anders en zodoende stond er een verkeerde score bij mijn naam”, aldus Van Peperstraten die zich er niet echt druk om kan maken. De organisatie had zelf de ‘fout’ al ontdekt en het reeds opgelost. “We hadden zelf al meteen wel gezien dat Daphne met overmacht had gewonnen”, aldus de organisatie.

Steeds meer een combinatie

Van de tot nu toe vijf verreden selecties reed Van Peperstraten er vier en schreef deze allen op naam. “Ik probeer elke keer het beste eruit te halen en het gaat momenteel heel fijn, maar ik houd wel in mijn achterhoofd dat het ook weleens anders kan zijn. Vandaag hadden we ook nog wat foutjes, zoals een keer verkeerd aanspringen. Dit was onze tweede buitenwedstrijd en dat ging alweer beter dan Zeeland. We worden steeds meer een combinatie”, aldus de bescheiden amazone.

Zoutendijk en Van Zwambagt aan elkaar gewaagd

Bij de Young Riders waren de onderlinge verschillen niet zo groot als bij de Junioren. Lisanne Zoutendijk en Febe van Zwambagt legden elkaar de vuur aan de schenen, waarbij Zoutendijk uiteindelijk met 0,09% voorsprong won met Kostendrukkers Ringo Star. Met een percentage van 67,98% eindigde Van Zwambagt met haar sympathieke vos FS Las Vegas, waar ze tegenwoordig ook de zus van rijdt bij haar werkgever Feriënhof Stücker, als tweede. Een derde plek was er voor Laura Quint en Edison (66,89%).

Bekijk hier de volledige uitslag van Almelo.

 

Bron: De Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.