Eric Lamaze wijst plek Olympische Spelen af wegens gezondheidsproblemen - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Eric Lamaze wijst plek Olympische Spelen af wegens gezondheidsproblemen

Eric Lamaze met Fine Lady in Rio Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Voormalig Olympisch springkampioen Eric Lamaze uit Canada heeft zich teruggetrokken voor de Olympische Spelen, die komende zomer plaats vindt in Tokio. Lamaze staat van alle Canadezen het hoogst op de Wereldranglijst. Canada mag één persoon naar het springevenement in Tokio sturen.

Door de COVID-19 pandemie verkeert de gezondheid van de Canadees in een noodtoestand en mede daarom wil hij niet van start gaan in Tokio.

Strijd tegen hersentumor

Al drie jaar strijdt de springruiter tegen een hersentumor. “Ik neem mijn gezondheid heel serieus, daardoor is Tokio nu niet verstandig voor mij”, zegt de 53-jarige Lamaze. “Hoewel mijn gezondheid momenteel stabiel is, zijn er verschillende risicofactoren waar ik voor moet oppassen.”

Individueel brons in Rio

Op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro behaalde Lamaze individueel met Fine Lady 5 (v. Forsyth) een bronzen medaille. “Ik heb de Olympische Spelen altijd geassocieerd met rijden voor het Canadese team. Mijn succes is te danken aan het feit dat we met het hele team streden voor ons land. Ik kan geen echte concurrent zijn zonder mijn team.”

‘Medaille winnen voelt niet goed’

“Met alles wat we het afgelopen jaar hebben meegemaakt en wat we nog steeds zien met de hoeveelheid mensen die in vreselijke situaties leven, zowel in Canada als over de hele wereld, voelt het niet goed om een ​​medaille te winnen. De Olympische Spelen is een viering van de atleten en ik denk niet dat we een echt feest gaan vieren in Tokio.”

Bron: Horses.nl/Starting Gate

Eén reactie op “Eric Lamaze wijst plek Olympische Spelen af wegens gezondheidsproblemen

  • Brigitte de Graaf

    Als ik het goed begrijp zijn er 2 redenen om niet te gaan: zijn eigen gezondheid en hij vind het ongepast om onder de huidige wereldwijde pandemie een medaille belangrijker te vinden.
    Hulde! Hij weet waar het over gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook