Ga naar hoofdinhoud

Ernesto Canseco over winst Outdoor Gelderland: ‘Hier doe je het voor’

Ernesto Canseco hier met Celebrity VDL - Foto: Jacquelien van Tartwijk

Geen olympische namen die op de donderdag van Outdoor Gelderland bovenaan stonden, maar twee Mexicanen die de eerste prijzen pakten. Daarvan is Ernesto Canseco in Nederland het meest bekend, aangezien hij al zestien jaar voor de Friese VDL Stud werkt. “Ik kwam op mijn vijftiende naar Nederland”, vertelt hij in perfect Nederlands.

Ernesto Canseco won gisteren de 1.20m rubriek om de Jumping Schröder Tubbergen Prijs met Fugero Carlos (v. Zirocco Blue VDL) en schitterde later in de 1.40m Anemone Horse Trucks Prijs met 126 deelnemers op de kwaliteitsvolle merrie Celebrity VDL (v. Indoctro), waarmee hij eerder dit jaar KNHS indoorkampioen werd in het ZZ. “Hier doe je het voor. Alle dagen keihard werken om dagen als vandaag mee te mogen maken. Toen ik vijftien was, was dit al mijn droom. Anders laat je niet alles achter in Mexico”, vertelt Ernesto Canseco. Dertien jaar lang woonde hij bij de bekende hippische familie Van de Lageweg in huis tot hij drie jaar geleden ging samenwonen met zijn vrouw.

Geen talentvolle ruiter

Hoewel hij twee rubrieken won, noemt Ernesto Canseco zich geen talentvolle ruiter. “Dan zou ik veel vaker zulke rubrieken winnen. Het is gewoon hard werken. Dat is niet dramatisch bedoeld hoor, maar ik moet er meer moeite voor doen dan ruiters die van nature meer talent hebben”, lacht hij.

Eugenio Garza Perez

Zijn landgenoot Eugenio Garza Perez, die de andere eerste prijs pakte met Bariano (v. Jetset-D), noemt hij wel talentvol. “Hij studeert nog aan de universiteit, maar hij zou nog een grote ruiter kunnen worden. Een jongen die geweldige, ervaren paarden ter beschikking heeft en getraind wordt door niemand minder dan Eddie Macken. Hij komt uit Mexico, woont in Wellington en is nu voor twee maanden in Europa om hier concoursen te kunnen rijden.”

Bron: Outdoor Gelderland – auteur Wendy Scholten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook