Ga naar hoofdinhoud

Ernstige peesblessure voor paard Abdel Saïd

Het paard Team Harmony Sky-High van Eqyptenaar Abdel Saïd, de nieuwe stalruiter van Jos Lansink, liep dit weekend een ernstige peesblessure op tijdens het transport met de ferry van Oslo naar Helsinki. De combinatie had deelgenomen aan de wereldbekerwedstrijd in Oslo.

De tienjarige merrie stond naast een hengst die zijn halster kapot wist te breken en Sky-High probeerde te dekken. De merrie was hier niet van gediend en trapte naar de hengst, hierbij raakte ze gewond aan de pees van één van haar achterbenen. Ze is bij aankomst in Helsinki onmiddellijk naar de kliniek gebracht en geopereerd. De operatie verliep goed, mogelijk kan het paard volledig herstellen. Dit zal echter wel één of twee jaar duren. 

,,Ik ben erg ontdaan. Ik kon niets doen, omdat ik niet meereisde met de paarden. Ik begrijp niet dat ze een merrie en een hengst naast elkaar plaatsen tijdens transport”, aldus Saïd. Hij wilde met Sky-High deelnemen aan de Wereldruiterspelen in 2010 in Kentucky. ,,Al mijn toekomstplannen zijn vernietigd.”

Bron: Helsinki Horseshow
 
Lees ook:
Abdel Saïd nieuwe stalruiter Jos Lansink

Eén reactie op “Ernstige peesblessure voor paard Abdel Saïd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook