Van Erp sluit CSI Roosendaal succesvol af

Jarno van Erp hier met Blikvanger (v. Hamlet). (c) Horses.nl/Tamara van de Krol

Met een overwinning op vrijdag in het 1,35 meter met Blikvanger (v. Hamlet), op zaterdag in het 1,30 meter met Zadonis (v. Lupicor) en vandaag in het 1,45 meter met Al Capone eveneens een Lupicor-nazaat maakte Jarno van Erp zijn hattrick compleet. Het moeilijk basisparcours in het 1,45 meter werd door slechts 15% van de deelnemers foutloos afgelegd. Van Erp was de enige die ook de barrage foutloos wist af te leggen.

Het duurde lang voor dat de eerste foutloze zich meldde in het basisparcours. Slechts negen ruiters bereikten de barrage.

Vuurvreter

Veruit de snelste tijd in de barrage werd neer gezet door Sanne Thijssen met haar vuurvreter Ulena (v. Baloubet du Rouet). Zij finishten in 37,02 seconden. Onderweg maakte het duo een springfout. Dit stond de overwinning in de weg, maar waren ze goed voor een tweede plaats. Gisteren won ze met Ulena de 1,45 meter rubriek.

In de zelfde rubriek werd toen haar vader, Leon Thijssen, derde. Ook vandaag reden vader en dochter tegen elkaar in de barrage. Leon maakte met No Fear vd Tichelrij Z (v. Numero Uno) ook een springfout. Alleen deed hij het een stukje rustiger aan dan zijn dochter. Hij reed in 39,98 seconden over de finishlijn, goed voor de zevende prijs.

KWPN

De derde prijs werd bemachtigd door Charlotte Bettendorf met Queltis (v. Helios de La Cour II). Naast de paarden van Van Erp en Thijssen presteerden nog twee KWPN-ers goed. Op plaats eindigde Wet Wet Wet (v. Mr. Blue) gereden door Annabel Shields en op plaats zes Barcelona (v. Vittorio) met in het zadel de Ier Harry Marshall. Ook Michael Korompis legde met Gatoucha van t Roosakker (v. Diamant de Semilly) het basisparcours foutloos af. Dit duo eindigde net achter Leon Thijssen op plaats acht.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.