Eugène Reesink laat hengst in beslag nemen Exclusief Update

Een nieuwe wending in het conflict tussen paardenhandelaar Eugène Reesink en verkoper Gerke van den Bosch. De inzet van hun geschil, een tweejarige Hannoveraanse zoon van Finest, is vandaag in gerechtelijke bewaring genomen.

“Hij bevindt zich op een goede dressuurstal”, zegt Eugène Reesink, die eerder dit jaar de helft van de donkerbruine hengst voor 25.000 euro kocht. Er moest alleen nog een foto worden genomen om uit te sluiten dat de hengst een bokvoet heeft. Hieraan verleende Van den Bosch geen medewerking en bood de hengst aan anderen te koop aan.

Kort geding

Vorige week vrijdag stond een kort geding op de rol dat Reesink tegen Van den Bosch had aangespannen om af te dwingen dat de hengst door dierenkliniek Klijndijk gefotografeerd zou worden. Het geding werd afgeblazen omdat er stukken niet op tijd waren betekend.

Onwetende derden

Nu staat de hengst in gerechtelijke bewaring. “We hadden serieuze aanwijzingen dat de hengst aan onwetende derden verkocht dreigde te worden”, verklaart Eugène Reesink zijn besluit om advocaat mr Stephan Wensink te vragen actie te ondernemen. Met succes. De rechtbank verleende vandaag verlof, de hengst werd prompt opgespoord en in gerechtelijke bewaring genomen.

Verbaasd

Verkoper Gerke van den Bosch reageert bij monde van zijn vrouw Henriëtte zeer verbaasd. “Wij hebben op 25 maart een gesprek gehad met meneer Reesink, waarbij hij 85.000 euro bood voor de hengst. We zijn er toen niet helemaal uit gekomen. Op 29 maart is er opnieuw contact geweest en op 4 april heeft meneer Reesink nog een bod op de hengst gedaan dat lager was dan de eerder geboden 85.000 euro. We hebben netjes gezegd dat dit bod niet hoog genoeg was.”

Veterinaire keuring

“Meneer Reesink roept wel dat het paard nog gekeurd moest worden, maar hij is bekend met de veterinaire keuring die al verricht was.”

Overvallen

Henriëtte en Gerke van den Bosch zijn overvallen door de laatste ontwikkelingen. “We zijn in een hele vreemde situatie beland met meneer Reesink. We zijn in dit soort juridische dingen niet thuis en moeten eerst maar eens bekijken wat dit allemaal inhoudt.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.