Ga naar hoofdinhoud

Europees kampioenen bovenaan WBFSH-ranking

Charlotte Dujardin met Valegro

De Europees kampioenen Valegro (v. Negro) en Castle Forbes Myrtille Paulois (v. Dollar du Murier) staan dit jaar op nummer één van de WBFSH-ranking voor dressuur- en springpaarden. Het KWPN voert beide de stamboekranking aan in zowel de dressuur als de springrichting.


De definitieve dressuurranking van 2012-2013 is weinig verrassend. Op één staat Europees kampioen Valegro, op twee zilveren medaillist Damon Hill NRW (v. Donnerhall) en op die staat de bronzen medaillist Jerich Parzival (v. Jazz). Op de vierde plek staat de nummer vier van de EK Glock’s Undercover (v. Ferro) en de nummer vijf in Herning Desperados FRH (v. De Niro) staat op vijf.

Het KWPN voert de dressuurranking voor stamboeken aan met maar liefst vier paarden in de top tien, waaronder nummer één en drie Valegro en Parzival. Het Hannoveraner Verband staat op nummer twee, dankzij hun ijzersterke D-lijn en drie paarden in de top tien. Westfalen staat op nummer drie met Damon Hill NRW als grootste ambassadeur op een tweede plek.

Bij de springpaarden staat eveneens de Europees kampioen van Herning op nummer één, namelijk de buitengewone merrie Castle Forbes Myrtille Paulois (v. Dollar du Murier). De veertienjarige Baloubet du Rouet-zoon Chaman neemt de tweede plek in vanwege zijn vele overwinningen en goede klasseringen dit jaar. De zilveren medaillist van Herning, Cella (v. Cento), staat op nummer drie. Vierde staat Aken-winnaar Big Star en de Guidam-zoon Lansdowne (ex: Wietvot) staat verrassend genoeg op nummer vijf.

Met vier paarden in de top tien (2. Chaman, 4. Big Star, 5. Lansdowne en 6. Silvana HDC) voert het KWPN de ranking voor springstamboeken aan. Het Belgisch Warmbloed Paardenstamboek (BWP) staat op de tweede plek met Cella, Cylana (v. Skippy II) en London (v. Nabab de Reve) als belangrijkste vertegenwoordigers in de top tien. Het Selle Français staat op de derde plek. Myrtille Paulois is het enige SF-paard in de top tien, maar de fenomenen Palloubet d’Halong en Nino des Buissonnets dragen ook hun steentje bij.

De CDE-gefokte Nereo (v. Fines) neemt de koppositie in van de ranking voor eventingpaarden. Het Irish Sport Horse Studbook (ISH) staat op de hoogste trede bij de stamboeken. Het Hannoveraner Verband staat op twee, gevolgd door het Britse stamboek Sport Horse Breeding of Great Britain (SHBGB).

Klik hier voor alle WBFSH-rankings.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook