Ga naar hoofdinhoud

Eva Möller kiest voor Wynton-zoon Imposant

Bart Veeze met Imposant W, winnaar VSN Trofee 2016
Imposant W is vanmiddag in Kootwijkerbroek de winnaar geworden van de VSN-finale in de categorie dressuurpaarden. De 9,5 van rijdend jurylid Eva Möller bracht de zoon van Wynton net voorbij Illusion A (v. Florencio), die na de eerste beoordeling nog aan kop ging.

De vijf paarden die Ulf en Eva Möller ’s morgens als beste hadden beoordeeld werden vanmiddag nog een keer onder het zadel beproefd.

Ruggebruik

“Het ruggebruik maakte het verschil”, aldus Eva Möller. De zeer ruim stappende Illusion A was in draf wat stijver dan de mooi door zijn lijf bewegende Imposant van eigenaar Theo Driessen en ruiter Bart Veeze. De Wynton-zoon excelleerde in zijn drie ruime en soepele gangen. “Hij gaf me het gevoel dat hij veel kracht heeft”, aldus Eva Möller.

Veel balans

Op de derde plaats eindigde de zeer getalenteerde Iris (Lord Leatherdale), die behalve veel tritt ook al veel balans liet zien. Dat wist ook Eva Möller te waarderen (9,0). De Charmeur-zoon Illusionist had daar nu nog juist wat moeite mee en kwam op de vierde plaats. De lichtvoetige en elegante Johnson-dochter Inoraline (halfzus van de Grand Prix-hengst Scandic) eindigde op de vijfde plaats.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.