Ga naar hoofdinhoud

Eventingpaard komt om in stapmolen

Geheel onverwacht verloren Chris en Lisa Stone afgelopen maandag hun viersterrenpaard. De twaalfjarige Elektron raakte dodelijk bekneld in de stapmolen.

Volgens Stone raakte Elektron met zijn nek bekneld tussen twee delen van de molen. Hoewel de dierenarts op dat moment bij toeval aanwezig was, kon deze het dier niet meer redden. De eigenaren waarschuwen voor de weliswaar unieke, maar toch risicovolle gevaren van de stapmolen.

Vanwege letsel aan zijn kniegewricht was Elektron al een jaar niet meer in wedstrijden uit gekomen.

Bron: Horse and Hound

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

12 reacties op “Eventingpaard komt om in stapmolen

 • anna

  Omg! Dit is echt zo erg! Het zal je maar gebeuren! Ben je door een stapmolen je paard verloren! Sterkte voor die mensen!

 • nel

  Gewoon aan de hand stappen, is nog gezond voor jezelf ook nog!

 • anoniem

  Dit soort ongevallen komt zelden voor, de risico’s van stapmolens zijn zeer gering. Eigenlijk is het onverstandig om dit soort berichten te publiceren in verband met dierenactivisten, Partij van de Dieren en andere vergelijkbare instanties. Een stapmolen is niet slecht voor het welzijn van een paard, maar voorkomt in de meeste gevallen juist blessures en dergelijke. Door dit soort berichtgeving werk je een verbod op bijvoorbeeld stapmolens alleen maar in de hand.

 • monique

  Heel vreemd…. mijn trainingsmolen is beveiligd. Dat wil zeggen dat wanneer een paard bekneld raakt, de molen stopt met draaien. Ik heb nog nooit problemen gehad in de bijna 20 jaar dat mijn molen gebruikt wordt. Er lopen dagelijks 4 tot 6 paarden in de molen. Zelfs mijn jaarlingen gaan al in de molen!

 • Cynthia

  Hmmm….er staat niet bij vermeld tussen welke 2 delen van de molen het betreffende paard bekeld is geraakt! Mijn paarden lopen ook dagelijks aan de molen en stappen aan de hand is prima maar als je meerdere paarden hebt dan wordt dat wat ingewikkelder!

 • happy

  treurig,
  ook vooral de reklame voor stapmolens die naast dit bericht staan ……

 • COBY

  ik blijf het enge dingen vinden en stap mijn paard wel aan de hand als het moet,
  maar in een molen zal ik haar nooit zetten

 • schapendonk

  wij hebben al 20 jaar een stapmolen die wij zelf hebben ontworpen zodra er iets gebeurd
  staat deze stil
  wij vinden het zeer erg voor de eigenaar dat een paard overlijd in de stapmolen dit verwacht je toch niet

 • YL

  Stapmolens zijn en blijven ondingen. Is uitgevonden door een zeer lui persoon. Geen één paard gaat er graag in en als er iets gebeurt, kunnen ze geen kant op. Afschaffen die rotdingen. Maar ja er moet altijd eerst iets ernstigs gebeuren voor mensen gaan nadenken.

 • Feanaro

  Het is met mijn paard gisteren gebeurd, hij is ernstig gewond en er is uren op geopereerd. Stapmolen draaide gewoon door terwijl zijn achterbeen klem zat tussen een van de houten schotten.

  Een moderne, goed onderhouden stapmolen, dus kom niet met verhalen dat dit met moderne stapmolens niet meer kan gebeuren.

 • Jack

  Ik lees veel meer nieuwsberichten over ongelukken met kinderen in draaimolens dan over paarden in stapmolens. En toch zetten we de kinderen in de draaimolen of gaan we om het helemaal bont te maken met ze naar een pretpark. Dat daar zo af en toe een ongeluk gebeurt vinden we heel begrijpelijk.
  Gebeurt er een keer een ongeluk in een stapmolen met een paard dan zijn stapmolens opeens ondingen, dieronvriendelijk en moeten ze afgeschaft worden. Mensen, de kans dat u een auto-ongeluk krijgt bij een rit naar de supermarkt is vele malen groter dan de kans dat uw paard een ongeluk krijgt in de stapmolen. Prima uitvinding die stapmolens!

 • Guy (Montjay F)

  Ongelukken gebeuren nu eenmaal en door de naam “ongeluk” alleen al zouden we zeker niet moeten beginnen zoeken naar redenen om stapmolens af te schaffen. Het aantal ongelukken met een stapmolen (en dan zeker de dodelijke) zijn echt te verwaarlozen. Alledaagse stallen zijn statistisch gezien zelfs gevaarlijker.
  Maar een ongeluk, hoe erg ook, blijft een ongeluk. En naar redenen zoeken om deze ongelukken te voorkomen is zeker nodig, maar geen reden om een verbod op gebruik van stapmolens te ontketenen.
  Uiteraard worden stapmolens alleen gebruikt wanneer men meerdere paarden heeft om hen de nodige training te geven, of letsels te behandelen. Training of behandeling die ze anders niet zouden krijgen door tijdsgebrek.
  Sterkte aan de familie Stone met het verlies van hun paard. Of het nu een viersterrenpaard is of niet, het verlies van een paard is altijd zwaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook