Ga naar hoofdinhoud

Excellente Cornet Obolensky-zoon zet de toon

94 (Cornet Obolensky x Collin L) Foto Jacquelien van Tartwijk
Drie zonen van de nummer twee van de WBFSH-ranking voor springhengsten Cornet Obolensky verkregen vandaag een uitnodiging voor de tweede bezichtiging van de KWPN Hengstenkeuring. De ruig springende 94 (Cornet Obolensky x Collin L) imponeerde van begin tot eind met zijn excellente springtechniek, vliegensvlugge reflexen en bloedgemaakte voorkomen. Daarmee was de toon van de kant van Cornet Obolensky ook op de KWPN Hengstenkeuring gezet.


“Het is zeker prettig dat we van een hengst als Cornet Obolensky zonen kunnen doorverwijzen die dat te danken hebben aan een goede verrichting. En die dus niet zozeer een doorverwijzing verdienen doordat zij nakomelingen van Cornet zijn”, meldt de tevreden hengstenkeuringscomissievoorzitter Cor Loeffen. “Vandaag hadden we duidelijk een bredere kopgroep dan gisteren en begonnen we direct productief. Uit de eerste groep kregen op één hengst na alle hengsten een doorverwijzing.”

Sterke eerste groep
Zeventien hengsten verdienden vandaag een ticket voor Den Bosch en de eerste groep begon direct goed met de goed springende, zeer interessant gefokte 57 (Cardento x Triomphe de Muze) gefokt uit de volle zus van Arc de Triomphe. Vervolgens kregen ook de machtige 65 (Castelino van de Helle x Abantos), de rassige 68 (Chacco Blue x Balou du Rouet), de achter goede openende 74 (Charisma x Fuego du Prelet) en de Duits gefokte, knappe 78 (Clearway x Quintero) een uitnodiging voor de volgende ronde. De eerste groep werd afgesloten met de zeer veel vermogen tonende 90 (Cornet Obolensky x Cassini I) en de bloedgemaakte, zeer patent springende 92 (Cornet Obolensky x Stakkato).

Overtuigende Comme Il Faut
De tweede groep was een stuk minder overtuigend, want niet één hengst mocht een ronde verder. Vervolgens maakte de derde groep van de laatste reguliere dag juist veel indruk. 72 (Charisma x Ramiro) en 83 (Clinton I x Corofino) toonden allebei veel vermogen. De 1,74 m-metende 86 (Comme Il Faut x Colbert) is een kleinzoon van Cornet Obolensky en imponeerde met zijn overtuigende, machtige sprongen. Ondanks zijn maat en formaat lijkt de hengst over ruimvoldoende bloed te beschikken.

Fans op tribune
En dan catalogusnummer 94. Een zoon van stempelhengst Cornet Obolensky uit een dochter van Collin L (Contender x Dramaturg). Met veel ras en bloed kwam de imposant bewegende hengst binnen. De lichtvoetige schimmel sprong vanaf de drafbalk met extra reflexen en souplesse. Zonder één mindere sprong erbij te hebben etaleerde de speelse schimmel op de hogere oxer zijn echte kwaliteiten: voorzichtigheid, extreme reflexen, techniek uit het boekje en het vermogen om makkelijk naar boven en naar voren te schakelen. Daarmee was de Cornet Obolensky-zoon één van de weinige hengsten – misschien zelfs de enige – die applaus van de tribune kreeg. Bij het juryoordeel maakte Cor Loeffen het nog even spannend. In plaats van direct ‘tweede bezichtiging’ te zeggen, begon hij: “De Cornet Obolensky-zoon had een hoop fans op de tribune”, een kort stilte volgde, “en wij zijn er ook wel fan van! Tweede bezichtiging.” Het publiek was opgelucht.

Goede indruk
Na de verrichting van nummer 94 viel het voor de overige hengsten niet mee om nog op te vallen, maar toch lieten een aantal hengsten nog een goede indruk achter. 69 (Charisma x Tolan R) overtuigde de jury met zijn complete sprongen, waarbij hij veel gemak toonde. De erg frisse 102 (Dallas VDL x Action Breaker) sprong met veel afdruk en voorzichtigheid en mag een ronde verder. Een hengst die zich zeer goed opwaardeerde was 95 (Crespo VDL x Matterhorn), die op de oxers zijn macht toonde. Ook 260 (Vigo d’Arsouilles x Indoctro), die een stoer model heeft, overtuigt met zijn macht. Achter maakt de vos de sprong erg goed af, maar soms was hij nog erg afgeleid. 110 (Durrant x Lux) toonde veel reflexen en voorzichtigheid en sprong met een goede afdruk.

Show van Der Senaat III
Reinie Tewis stond te glunderen in de ring toen zijn 106 (Der Senaat III x Dollar dela Pierre) zeer overtuigende sprongen liet zien. De bruine hengst drukte op de oxer extreem van de grond en lijkt heel voorzichtig. “De hengst begon heel natuurlijk, maar deed daarna geforceerd aan op de oxer”, liet Loeffen zich nog wel ontvallen. Toch kreeg de interessant gefokte 106 een kans om zich in Den Bosch te presenteren.

Doorverwezen hengsten:
Nr. 057 (Cardento x Triomphe de Muze)
Nr. 065 (Castelino van de Helle x Abantos)
Nr. 068 (Chacco Blue x Balou du Rouet Z)
Nr. 074 (Charisma x Fuego du Prelet)
Nr. 078 (Clearway x Quintero)
Nr. 090 (Cornet Obolensky x Cassini I)
Nr. 092 (Cornet Obolensky x Stakkato)
Nr. 072 (Charisma x G.Ramiro Z)
Nr. 083 (Clinton I x Corofino)
Nr. 086 (Comme il Faut x Colbert GTI)
Nr. 094 (Cornet Obolensky x Collin L)
Nr. 069 (Charisma x Tolan R)
Nr. 102 (Dallas VDL x Action Breaker)
Nr. 095 (Crespo VDL x Matterhorn)
Nr. 106 (Der Senaat III x Dollar de la Pierre)
Nr. 110 (Durrant x Lux)
Nr. 260 (Vigo d’Arsouilles x Indoctro)

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook