Exportcertificering met drie landen uitgebreid

Sinds juli 2017 moeten voor export van paarden naar een aantal landen buiten de Europese Unie exportcertificaten via e-CertNL worden afgegeven. Vanaf 10 oktober zijn Israël, de Russische Federatie en de Verenigde Arabische Emiraten toegevoegd aan de lijst van acht landen.

De landen waar de exportcertificering al voor gold, waren Bahrein, Bosnië en Herzegovina, Cuba, Mexico, Peru,  Verenigde Staten (Niet Re-Entry), Zuid-Afrika en Zuid-Korea. Vanaf 10 oktober komen daar dus drie landen bij.

Afgifte van schetsen op oude wijze

Voor bedrijven die exporteren naar bovenstaande landen, die gebruik maken van e-CertNL, geldt dat ze in het bezit moeten zijn van een KvK-nummer, eHerkenning account en een NVWA-klantnummer. Ook moeten zij een exportrol aan maken in e-CertNL. Via deze link zijn handleidingen te vinden die kunnen helpen bij het aanvraagproces. Hier bevindt zich ook de handleiding voor het beheren van bedrijfsgegevens en een gebruikershandleiding voor exporteurs paarden CLH. De afgifte van schetsen vindt op de oude wijze plaats en worden dus niet afgegeven via e-CertNL.

Exporteur zelf verantwoordelijk

Aangezien er geen certificaat voor bovenstaande landen meer opgestuurd zal worden naar de certificerend dierenarts, zullen ook de dierenarts- en houdersverklaringen niet meer door de afdeling CoA geprint worden. De exporteur is hier zelf verantwoordelijk voor, de exporteur dient zelf de laatste versie uit te printen.

Bron Sectorraad Paarden

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.