Ga naar hoofdinhoud

Fanny Blankers-Koen Award voor Anky van Grunsven

Anky bedankt Salinero voor het laatste küroptreden samen

Op het Sportgala in Amsterdam is Anky van Grunsven onderscheiden met de Fanny Blankers-Koen Award. De dressuuramazone is de elfde Nederlandse sporter die de carrièreprijs in ontvangst mocht nemen.

Johan Cruijff, Anton Geesink, Sjoukje Dijkstra, Ard Schenk, Nico Rienks, Peter Blangé, Leontien van Moorsel, Pieter van den Hoogenband, Inge de Bruijn en Edwin van der Sar gingen Van Grunsven voor.

Anky van Grunsven won bij de Olympische Spelen in Londen brons met het landenteam. In Sydney, Athene en Hongkong behaalde ze individueel de olympische titel. “Ik weet nog niet of ik doorga, maar daar ga ik morgen over nadenken”, reageerde Van Grunsven, die de onderscheiding ontving uit handen van voormalig Oranje-doelman Edwin van der Sar.

Adelinde Cornelissen greep naast de titel Sportvrouw van het Jaar. Deze ging naar zwemster Ranomi Kromowidjojo.

Bron: Horses / NOS

3 reacties op “Fanny Blankers-Koen Award voor Anky van Grunsven

 • Marian Raven

  Terecht dat ze deze prijs heeft gekregen! Ze werd al eens eerder onterecht geen sportvrouw van het jaar.
  Nu staat ze wel in een hele rij met grote namen. En daar hoort ze.

  Anky van harte gefeliciteerd!

 • Tonya Bastinck

  Gefeliciteerd! De Fanny Blankers[Koen! Wat een eer! Eindelijk erkenning tussen alle andere nederlandse sporters, niet alleen voor Anky maar ook voor de dressuursport. En wat zag ze er stralend mooi uit!

 • Silvia van der Horst

  Ere wie ere toekomt. Wat een vakvrouw. Voor zover ik me kan herinneren heeft ze nooit paard en/of omstandigheden de schuld gegeven als het eens iets minder ging. Ze zocht altijd het probleem bij zichzelf. Anderen kunnen daar een voorbeeld aan nemen. Ook een pluim voor haar ouders. Zij hebben haar altijd enorm gesteund en haar moeder doet dat nog. Anky en Sjef hebben een moeilijk jaar achter de rug en ik wens ze alle goeds voor de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook