Ga naar hoofdinhoud

Farrington is niet meer

“Met een bezwaard hart hebben we de de geweldige KWPN Keur-hengst Farrington (Wellington x Doruto) moeten laten inslapen”, schrijft KWPN-fokker Kathy Hickerson van Majestic Gaits, Brookline, New Hampshire, op haar facebooksite. VDL Stud verhuurde de hengst aan Majestic Gaits, om hem via vers sperma beschikbaar te maken in Amerika.


Farrington werd als enige hengst keur verklaard enkel op zijn afstammelingen. Als jong paard brak hij een been en was daardoor niet meer geschikt voor de sport.

“Met zijn 27 jaar leek het alsof hij voor altijd zou blijven leven. Hij was heel helder en bewoog soepel, krachtig en ‘bergopwaarts’ van nature. We zijn heel trots dat we hem hier hadden. Hij had het goed naar zijn zin hier en kon vanuit zijn paddock zijn kuddde merries zien”, aldus Hickerson.

Er is nog diepvriessperma beschikbaar van Farrington bij Majestic Gaits.
Bron: Horses/ FB Majestic Gaits

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook