Ga naar hoofdinhoud

FEI legt Talbot schorsing van twee maanden op

Ben Talbot

De FEI heeft de Britse springruiter Ben Talbot, die zijn paard Everglade op CSI Gross Viegeln grof afstrafte in de ring na een weigering, een schorsing van twee maanden opgelegd. Die schorsing is een automatisch gevolg van de twee gele kaarten die dit seizoen aan Talbot werden uitgedeeld. 

De uitbarsting in de ring leverde Talbot een gele kaart op afgelopen weekend op CSI Gross Viegeln en de ruiter werd na zijn actie gevraagd om het concoursterrein per direct te verlaten. De eerste gele kaart ontving Talbot dit seizoen op CSI Arezzo waar hij ook onacceptabel gedrag tentoonspreidde.

De FEI reglementen schrijven voor dat Talbot ook door zijn eigen federatie wordt geschorst voor twee maanden. Daarbovenop kan de Britse ruitersportbond, die zich tot op heden nog niet uitgelaten hebben over de kwestie, extra maatregelen opleggen.

Lees ook

https://www.horses.nl/sport/ben-talbot-uitgesloten-na-wanvertoning-in-de-ring/

https://www.horses.nl/sport/uitbarsting-in-ring-heeft-gevolgen-voor-talbot/

Bron: FEI

Eén reactie op “FEI legt Talbot schorsing van twee maanden op

  • Tineke

    Er za ongetwijfeld een heel verhaal achter zitten waardoor de “druk” te groot werd en hij zo reageerde. Waarmee ik het echt niet goed wil praten! Mss moet hij gewoon wat anders gaan doen dan spring ruiter te willen zijn…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook