FEI Lifetime Achievement Award voor Prins Faissal

HH Prince Faissal bin Abdullah Al-Saud (links) en Ingmar de Vos op de gala-avond van het Sport Forum.

Gisteravond heeft HH Prins Faissal bin Abdullah Al-Saud uit handen van FEI president Ingmar de Vos de FEI Lifetime Achievement Award ontvangen. Dit op een speciale gelegenheid in het Zwitserse Lausanne, georganiseerd ter ere van Prins Faissal’s levenslange diensten binnen de hippische wereld.

“Dit is een erg bijzonder gebaar van de FEI, die één van de meest gepassioneerde en spannendste sporten in de wereld vertegenwoordigt”, liet de prins weten.

Samenwerking

“Hoewel dit een persoonlijke award is, voelt het voor mij of dit het werk van iedereen in de hippische wereld vertegenwoordigt. We werken samen en steken allemaal onze tijd en moeite in de naam van deze sport waar we allemaal zo gek op zijn.”

De FEI Lifetime Achievement Award werd drie jaar geleden voor het eerst uitgereikt aan Hare Majesteit Queen Elizabeth II.

Passie

Het leven van de prins heeft altijd al in het teken van paarden gestaan sinds hij als kind begon met rijden. Zijn passie voor de paardensport werd pas echt aangewakkerd toen hij op zijn veertiende zijn eerste paard kreeg. Tijdens zijn studie aan de Stanford University kocht hij zijn eerste Arabische hengst.

Diensten

In 1990 richtte Prins Faissal de Saudi Equestrian Federation op en het duurde daarna slechts zes jaar voordat Saoedi Arabië op de Olympische Spelen in Atlanta deelnam. In 2000 volgde de eerste Olympische medaille en in 2012 de eerste teammedaille.

Prins Faissal maakte van 1991 tot 1999 deel uit van het FEI bureau en FEI groep VII. Van 1995 tot 2002 was hij bestuurslid van het Children’s Comité.

Bron: FEI

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.