Ga naar hoofdinhoud

FEI werkt aan toekomst endurance

In de Spaanse stad Barcelona vond afgelopen week het FEI Endurance Forum plaats. Dit congres handelde over de toekomst van de sport en het actuele topic van paardenwelzijn dat ermee verbonden is.

Niet minder dan 100 afgevaardigden uit 30 verschillende landen verzamelden in Barcelona om er de toekomst van de in toenemende mate populaire endurancesport te bespreken. Verscheidene wetenschappelijk onderbouwde uiteenzettingen over risicofactoren, beendermoeheid en risicocontrole brachten het debat op gang over paardenwelzijn, snelheid, het onderwijzen van de ruiters en de toekomst van de sport op het hoogste niveau.

Dat werd bevestigd door Sabrina Ibanez, secretaris-generaal van de FEI: “Het is duidelijk dat endurance aan populariteit wint. De groei van de sport is opmerkelijk en valt alleen maar toe te juichen, het is enkel zaak aandacht te schenken aan de uitdagingen die hier eveneens mee gepaard gaan.”

Een nieuw systeem voor het opleiden van endurance-officials werd geïntroduceerd en unaniem op gejuich onthaald. De discussies concentreerden zich verder op de mogelijke veranderingen die dienen te gebeuren inzake de verplichte rustperiodes. Deze zouden moeten gebaseerd worden op het paardenwelzijn en mogen niet langer gebruikt worden als straf voor een te hoge snelheid. Verder bleef ook bewustmaking en onderwijs van de ruiters een cruciaal thema.

Klik hier voor het volledige verslag (in het Engels).

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook