Ga naar hoofdinhoud

Fijne paarden in IBOP Zeeland

Op de accommodatie van De Kroo Ruitersport in Nieuw en Sint Joosland werd gisteren een geslaagde IBOP georganiseerd. Er werden fijne paarden voorgesteld waartussen enkele toppers zaten.


In totaal werden er 20 paarden voorgesteld aan de jury, waarvan 13 merries slaagden voor de test.
De jury, bestaande uit Petro Trommelen en Henk Dirksen, kon aan vier paarden 80 punten of meer kwijt.

Bij de dressuurpaarden ging deze eer naar de Bretton Woods-dochter High Pleasure en de Jazz-dochter Hurona, beiden voorgesteld door Femke de Laat.

High Pleasure haalde de hoogste score van de dag, 82 punten. Voor de draf en galop kreeg zij een 8,5, voor de andere onderdelen ontving de chique zwarte merrie achten. Deze merrie heeft haar talent niet van een vreemde. Moeder Wild Pleasure bracht onder andere de KWPN hengst Dark Pleasure. Ook de KWPN hengst Negro komt uit dezelfde moederlijn.
De chique zwarte merrie Hurona scoorde in totaal 80 punten voor haar verrichting, waarbij een 8,5 werd gescoord op de onderdelen draf en houding & balans en achten voor de galop, rijdbaarheid en aanleg als dressuurpaard.
Moeder Vurona bracht onder andere de KWPN-hengst High-Five U.S. én de bij het DWB, Oldenburg, Hannover en SWB goedgekeurde hengst First Choice. Daarnaast staat deze merrielijn ook bekend als een zeer predicaatrijke lijn.

De groep springpaarden was er een van goede kwaliteit en kende een hoog slagingspercentage. Vijf van de zes paarden kon worden bevorderd.
De jury kon de hoogste punten kwijt aan de door Jeannette Bervoets uit Zonnemaire gefokte G. Lundy (Carosso VDL uit Lundy stb prest v.Cavalier) die zeer sympathiek werd voorgesteld door Jens van der Meer. De schimmelmerrie ontving 81,5 punten voor haar verrichting. Vier springonderdelen werden met een 8,5 beloond en voor de galop en aanleg als springpaard kreeg ze een 8.

Meerdere nakomelingen van moeder Lundy lopen op hoog niveau in de sport. Zo bracht ze in combinatie met Numero Uno een Grand Prix-springpaard en de match met Douglas leverde Diablo op die met Ben Maher succesvol uitkomt in het 1.50m.

Filandria (fokker Yvonne Copal uit Biest-Houtakker) kreeg 81 punten. Ze ontving maar liefst een negen voor de reflexen, een 7,5 voor de galop en achter voor alle overige springonderdelen.

Niet verwonderlijk: moeder Phentagera liep zelf verdienstelijk op Grand Prix-niveau. Grootmoeder Falandria bracht naast Phentagera nog een Grand Prix-springpaard van Emilion en een 1.45m-springpaard van Quidam de Revel.
Ook Yvonne Copal haar merrie Finoeska keerde huiswaarts met het elitepredikaat.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.