Ga naar hoofdinhoud

Filmpje: Levensechte paarden spelen hoofdrol in theaterstuk

War Horse theaterstukIn The New London Theatre in West End (Londen) speelt de komende tijd het bijzondere theaterstuk WarHorse. Levensechte, nagemaakte paarden spelen de hoofdrol in het verhaal.

Het stuk is gebaseerd op de bestseller War Horse (Oorlogspaard), geschreven door de Engelse schrijver Michael Morpurgo. Je volgt het paard Joey, dat in de Eerste Wereldoorlog als cavaleriepaard moet meevechten tijdens de veldslagen. Het stuk speelt al twee seizoenen in verschillende Engelse theaters en ontving lovende reacties van de pers.

De nagemaakte paarden worden op het toneel aangestuurd door verschillende mensen. De bewegingen van de dieren zijn levensecht, zo worden de paarden echt bereden en kunnen ze snel galopperen. Dit resulteert in ronduit spectaculaire scenes.

De hoofdrolspeler, het paard Joey, heeft een bijzondere band met zijn baasje Albert. Wanneer de Eerste Wereldoorlog uitbreekt wordt Joey verkocht aan het Franse leger en verliezen de twee vrienden elkaar uit het oog. Joey wordt ingezet als cavaleriepaard. Samen met de zwarte hengst Topthorn vormt hij een oersterk span en worden ze ingezet bij de enorme veldslagen. Tegen het einde van de oorlog vinden Joey en Albert elkaar weer terug in een paardenhospitaal.

Bekijk de trailer van het theaterstuk.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.