Ga naar hoofdinhoud

Finale-ticket Nürnberger Burg-Pokal voor Harmony’s Eclectisch

Eclectisch (v. Zenon)

Susan Pape en de KWPN-gefokte Harmony’s Eclectisch (v. Zenon) hebben afgelopen weekend in Schenefeld een finale-ticket voor de Nürnberger Burg-Pokal veilig gesteld. Het duo eindigde in de inloopproef nog op de derde plek, maar ging er in de kwalificatie-rubriek met 73,756% met de overwinning vandoor.

“Als Eclectisch een mens was, dan was hij echt een maatje”, vertelt Pape enthousiast over de bij het AES-, DWB- en Hannover goedgekeurde hengst. De amazone denkt dat Eclectisch goed tot zijn recht zal komen in de Frankfurter Festhalle:”Ik denk dat het hem daar goed zal bevallen, hij is immers gewend zich op de hengstenkeuring te presenteren en hij laat zich ook graag zien.”

Dorothee Schneider met nieuwe talenten

Dorothee Schneider eindigde op de tweede plaats in deze kwalificatie met Smirnoff. De goedgekeurde zoon van Sir Donnerhall, die in 2015 het Bundeschampionat van de vijfjarige dressuurpaarden won, kreeg 71,415% van de juryleden. Schneider rijdt de bruine hengst sinds afgelopen zomer. Naast de hengst bracht Schneider nog een nieuw talent aan de start in Schenefeld, de Londontime-dochter Lionella vom Rosencarree. Het duo dat hun eerste gezamenlijke wedstrijd reed afgelopen weekend, won de inloopproef, maar kwam zondag met 70,512% net buiten de top drie op de vierde plaats uit.

 

Bron: St-Georg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook