Ga naar hoofdinhoud

Finale voor Expression, El Capone wint competitie

El Capone (v. UB 40)

Het gat naar de topfavoriet El Capone was té groot. Maar de laatste klap die Expression vanmiddag in de finale van de GMB Hengstencompetitie uitdeelde dreunt nog lang na.

Met een 9,5 voor draf en negens voor gedragenheid/souplesse en algemene indruk was de grote en zeer werkwillige Vivaldi-zoon Expression van Diederik van Silfhout de winnaar, maar El Capone had onder Marieke van der Putten aan de tweede plaats genoeg om de eindzege voor zich op te eisen. De aansprekende zoon van UB 40 kreeg het hoogste cijfer voor de stap (9) en imponeerde de jury (Mariette Sanders, Arie Hamoen en Jeroen Hulsman) met zijn afdruk en ruimte in zowel draf als galop. El Capone verzamelde 359,5 punt, Expression eindigde op 350 punten.

De derde plaats in de competitie (332) was voor de zeer goed bewegende Eye Catcher, die onder Kirsten Brouwer vooral excelleerde in draf. Vierde in de competitie werd Everdale (325,5), waar gelegenheidsruiter Carl Hester zijn handen vol aan had. Op de vijfde plaats eindigde één van de grote talenten van deze jaargang: Estoril. De zoon van Zhivago liet onder Emmelie Scholtens opnieuw veel tritt en techniek zien.

Bron: Horses

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook