Ga naar hoofdinhoud

Finalisten ‘Hippische Ondernemer van het Jaar’ bekend

Dressuurstal van Baalen, Hippische Ondernemer van het Jaar 2014.
Op vrijdag 11 september wordt in het ondernemerscongres op Horse Event in Ermelo voor de elfde keer de 'Hippische Ondernemer van het Jaar' bekend gemaakt. De drie kandidaten voor de eindronde zijn dit jaar: Stoeterij Horsea in Harlingen, Lelymare Horses gevestigd in Lelystad en Team Nijhof uit het Gelderse Geesteren. Zij worden momenteel aan de tand gevoeld door een deskundige jury, die op 11 september zijn eindoordeel bekend maakt.

Dagvoorzitter Humberto Tan heeft voor het tweede achtereenvolgende jaar de regie in handen, hij is dagvoorzitter en verheugt zich er op: “Ik heb al jarenlang iets met paardensport en ik bewonder de pogingen om meer te gaan samenwerken tussen de ondernemersorganisatie FNRS en sportorganisatie KNHS. Vorig jaar was het crisis. De samenwerking stond op breken, zo vernam ik. Maar tijdens het congres bleek toch dat de grote meerderheid van de FNRS-ondernemers best met de KNHS wilde samenwerken. Ik heb inmiddels begrepen dat dit congres een soort keerpunt is geweest en dat er sindsdien hard gewerkt wordt aan een gezamenlijke toekomst. Aan meer samenwerking tussen professionals en vrijwilligers, tussen recreatiesport en topsport. Nieuwe aanwas komt voort uit de maneges, dus uit de professionele groepering. Goede professionals aan de basis zijn dus belangrijk voor de hele sport. Maar ik ben er ook van overtuigd dat successen aan de top uitstralen op de maneges aan de basis”, aldus Tan.

De bedrijven die geselecteerd zijn voor de eindronde van de verkiezing worden onder meer aan de hand van de volgende criteria beoordeeld: het financiële rendement, dierenwelzijn, innovatie en het maatschappelijk belang van de onderneming. De winnaar van het afgelopen jaar was Dressuurstal van Baalen uit Brakel. Stoeterij Horsea, gelegen in het uiterste noorden van Friesland, wordt gerund door twee jonge onderneemsters de zusjes Lotte en Karolien Nefkens. Onder hun bewind is er een zeer veelzijdig bedrijf op gericht met pensionstalling, opfok, africhting, dressuur instructie en handel. Na een internationale reiningcarrière (met o.a. deelname aan het WK in Kentucky 2010) heeft Lelymare Horses in 2011 de volledige aandacht gekregen van eigenaresse Fenna Elzinga. Leymare horses biedt een Mare & Foal center voor geboorte en opfok van veulens, een Horse Hotel dat ruimte biedt voor paarden vakanties en paarden die revalideren, alsook een Lelymare Academy waar lezingen en workshops georganiseerd worden voor ruiters en paardenbezitters. Team Nijhof is bekend vanwege het dekstation en de sportstal die met succes op internationaal niveau acteert. Ook een opfok en eigen dierenartsenpraktijk vormen een onderdeel van dit familiebedrijf.

Bron: HorseEvent.

Eén reactie op “Finalisten ‘Hippische Ondernemer van het Jaar’ bekend

  • Linda

    ken van deze finalisten alleen team Nijhof persoonlijk welk ik erg fijne prettige mensen vind met hart voor het bedrijf en de paarden. Wij werken al een aantal jaar heel fijn met hun bedrijf samen in de zin dat we er verschillende merries laten dekken en gun ze deze titel van harte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.