Ga naar hoofdinhoud

OM: ‘Salvador Stables bekostigd met crimineel geld’

Foto: Lonneke Ruesink

Justitie denkt dat het luxe stallencomplex van de Spaanse paardenhandelaar José Javier Salvador (47) aan Valkenswaardse paardenboulevard is betaald met geld uit het criminele circuit. Het vermoeden is gebaseerd op de goede vriendschappen die de verdachte paardenhandelaar heeft met kopstukken uit de Brabantse onderwereld, dat schrijft het Eindhovens Dagblad vandaag. 

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de verdenking deze week geuit in de rechtbank in Den Bosch in een procedure van de Spanjaard tegen de beslaglegging op zijn bedrijf. In de rechtbank bleek ook dat de fiscale opsporingsdienst FIOD denkt dat door Salvador voor 4 miljoen euro crimineel geld is witgewassen. Daarbij ontdekte de FIOD ook dat de in Monaco woonachtige Salvador nergens belasting betaalt.

Kopstukken uit de Brabantse onderwereld

Het onderzoek naar Salvador kwam in 2016 op gang doordat de naam van de Spanjaard opdook in het onderzoek naar financieel adviseur Guus de L. die door de politie werd afgeluisterd vanwege het onderzoek naar een verdacht Eindhovens gokimperium. Toen Justititie eenmaal de pijlen op Salvador Stables had gericht, kwam ze daar nog meer ‘bekenden’ tegen, schrijft het Eindhovens Dagblad. In de krant worden de namen van de Eindhovense drugsbaron Janus van W. en de beruchte autohandelaar Jan L. uit Oirschot genoemd. Zij zouden banden hebben met Salvador.

Advocaat Salvador: ‘Geld gewoon verdiend met handel’

Volgens de advocaat van Salvador, Annabel Vissers, verdient Salvador zijn geld gewoon met de handel in paarden en is een deel van het complex gefinancierd met een lening van de Rabobank (1,7 miljoen euro).

Lees deel 1 van het artikel via Blendle.com plus het tweede deel van het artikel

Lees ook:

http://www.horses.nl/algemeen/springpaardenhandelaar-salvador-duikt-op-onderzoek-gokimperium/

http://www.horses.nl/algemeen/justitie-legt-beslag-op-valkenswaardse-springstal/

Bron: Eindhovens Dagblad

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook