Ga naar hoofdinhoud

Fire wint verrassend finale, Freeman VDL winnaar competitie

Foto: Jacquelien van Tartwijk

Hij ging als laagst geplaatste hengst de finale van de Blom KNHS/KWPN Hengstencompetitie in, maar Fire (Vleut x Namelus R) liet vanavond van zich horen door de finalewedstrijd te winnen. Niet favorieten Farfan M (Cantos x Lux) of Freeman VDL (Emmerton VDL x Chin Chin), maar de door Rob Heyligers gereden Vleut-zoon pakte de winst! Freeman VDL en Jur Vrieling streken wel de zege in het eindklassement op.


De voorzichtig springende Fire viel de gehele competitie nauwelijks op, maar waardeerde zich in de barrage duidelijk op. In een risicovolle barrage van 38,86 seconden bleef de hengst als eerste starter in de barrage foutloos, om nooit meer van de eerste plek verstoten te worden. Leon Kuypers en de vermogende F-One USA (v. Toulon) kwamen met 41,45 nog het dichtst in de buurt en Bart Bles en de topvoorzichtige Farfan M, die niet alleen goed meewerkte in de barrage maar ook echt meedacht, kwamen in één honderdste van een seconde langzamer door de finish.

Jur Vrieling ging met Freeman VDL duidelijk voor de winst en deed zijn uiterste best om de lijn van dubbelsprong 6 naar steilsprong 7 in slechts vijf galopsprongen dicht te lopen, maar die poging mislukte. Freeman maakte toch nog een pasje bij en de balk was niet te ontwijken. Geen overwinning in de finale dus voor Freeman VDL, maar de koppositie in het eindklassement viel wel ten dele aan de hengstenkeuringskampioen van 2013. Farfan M mocht vlak achter de vermogende Emmerton-zoon aansluiten, gevolgd door F-One USA.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook