Ga naar hoofdinhoud

Flambeau naar hoogste score kwalificatie Bundeschampionate

Anne-Kathrin Pohlmeier, hier met Lordswood Dancing Diamond Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Wereldkampioen Lordswood Dancing Diamond doet niet mee, dus de weg is vrij voor Anne-Kathrin Pohlmeiers andere troef Flambeau. De Fürstenball-dochter ontving gisteren de hoogste score in de kwalificatie voor het Bundeschampionate voor zesjarige dressuurpaarden.

Wereldkampioen

Vorig jaar werd Anne-Kathrin Pohlmeier Bundeskampioen bij de vijfjarigen met Lordswood Dancing Diamond (v. Dancier) en begin deze maand werd de combinatie Wereldkampioen Jonge dressuurpaarden. Nu komt Dancing Diamond niet aan de start van het Bundeschampionate in Warendorf wat kansen schept voor de andere paarden.

Flambeau

De Fürstenball-dochter Flambeau, gefokt door Jörn Wedermann en voorgesteld door Pohlmeier, ontving de beste scores van de dag. Een 8,5 voor de draf en galop, een 9,0 voor de totale indruk en maar liefst een 10 voor de stap zorgden voor een 8,9 als eindcijfer.

Fior

De Fürstenball-zoon Fior eindigde bovenaan de tweede groep maar kon niet aan de scores van Flambeau tippen. De hengst werd voorgesteld door Frederic Wandres, ruiter van Hof Kasselmann. Met een 9,0 voor de draf, een 8,5 voor de stap en galop en een 9,0 voor de algemene indruk kwam hij op een eindscore van een 8,7.

Tweede plaatsen

De hengsten Nymphenburg’s First Ampere (v. Ampere) en Champagner (v. Catoo) ontvingen beiden een score van 8,3 waardoor ze op een gedeelde tweede plaats kwamen in de tweede groep.

Baccardi (v. Belissimo M) werd tweede in de eerste groep. De hengst, gefokt door Agnes Beckhoff, ontving een eindcijfer van 8,4.
Derde in deze groep werd Elfenkönig (v. Edward) met een 8,2 als eindcijfer.

De finale van het Bundeschampionat vindt zaterdag plaats.

Klik hier voor de uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Reiter Revue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook