Ga naar hoofdinhoud

Fokker Niessen slachtoffer vervalste factuur hengstenhouder

Exclusief
Voor fokker Cyriel Niessen kon het laten dekken van zijn merries dit jaar wel eens duur gaan uitvallen. De fokker stalt zijn merries in het dekseizoen jaarlijks bij hengstenhouderij Dirckx in Weert en ontving daarvoor onlangs de factuur. Niessen betaalde het verschuldigde bedrag van ruim 600 euro binnen een paar dagen, niet wetende dat de factuur, vermoedelijk doordat deze bij de post is onderschept, was vervalst.

“De bank belde mij ruim twee weken na de transactiedatum op of ik mogelijk een frauduleuze factuur had betaald, waarmee ze mij wezen op de betaling aan Dirckx. Ik had niet het idee dat daarmee iets aan de hand was. De factuur zag er precies zo uit zoals elk jaar, compleet met logo en een handgeschreven brief van Dirckx zelf waarop hij de inseminatiedata en dergelijke op had vermeld”, blikt de fokker terug.

Meer slachtoffers

Toch bleek er met de factuur meer aan de hand te zijn dan verwacht. “Waarschijnlijk is deze bij de post onderschept en is daarbij op de een of andere manier het bankrekeningnummer in de voetnoot aangepast. De bank geeft aan waarschijnlijk niets meer te kunnen doen. Ik heb vanochtend aangifte gedaan bij de politie, maar of daar wat uitkomt? Ik hoorde later dat er in de omgeving Weert meer personen dit hebben meegemaakt, met facturen van andere bedrijven. Hopelijk komt er nog een oplossing”, verzucht Niessen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook