Ga naar hoofdinhoud

Fokkers- én Subtopsucces voor Olga Boucher

Olga Boucher met Di Luca La Haya (archief)

Met twee eigengefokte paarden was Olga Boucher vandaag niet te kloppen op de Subtopwedstrijd in Beuningen. In het ZZ-Zwaar reed ze Houdini La Haya (v. Krack C) naar 67,86%. Halfzus Di Luca La Haya (v. Voice) liep in de Intermédiaire I naar 66,84%. Met deze scores won Boucher met overmacht beide rubrieken.

Olga Boucher debuteerde vorige maand met Houdini La Haya in het ZZ-Zwaar en won toen met 66%. Vandaag liep het duo een aantal kostbare fouten op maar de score van dik 67 procent was ruimschoots genoeg voor de overwinning en daarnaast ook de hoogste score van de dag. Met 62,14% volgden Marijke van Schaik en Aramis (v. Nassau) op de tweede plek.

Van Schaik wint tweede proef

Boucher reed alleen de eerste proef en daarvan profiteerde Van Schaik. In de tweede proef reed ze haar Nassau-nazaat met 62,71% naar de overwinning. Floor de Bie was de beste young rider. Bij haar debuut in deze klasse met Gentle Giant (v. Special D) reed ze 61,25% bijeen. Dat betekende in dit gecombineerde klassement de tweede plek.

Tweede oranje voor Boucher

In de gecombineerde rubriek Prix St. Georges en Intermédiaire I mocht Olga Boucher haar tweede oranje lint van de dag ophalen. De Inter I-proef van het duo werd beloond met 66,84%. Danielle Houtvast reed de KWPN-hengst Fellini (v. Ampère) naar de hoogste PSG-score van 64,49% wat de tweede plek betekende.

Ook Ariens boven de 65

In de tweede groep Prix St. Georges noteerde Hanneke Ariens veruit de hoogste score. Ze reed de Olivi-nazaat naart Exclusive naar 66,18%. Daarmee bleef het duo ruimschoots voor op Kristy de Roo met Supério (v. Sorento) die uitkwamen op 63,38%.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook