Ga naar hoofdinhoud

Fokkers van het Jaar in het zonnetje gezet op CK Gelderland

Adelinde Cornelissen en Governor. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Familie Van Veldhuizen uit Barneveld en familie Streppel uit Wilp zijn gisteren op de Centrale Keuring in Gelderland in het zonnetje gezet als Fokkers van het Jaar. Familie Streppel kreeg de eretitel in de dressuurrichting als fokker van ondermeer Governor-STR en de familie Van Veldhuizen in de springrichting voor het opzetten van een ijzersterke springstam met de merrie Forever.

De zesjarige Governor-STR won met Adelinde Cornelissen de finalewedstrijd van hengstencompetitie in de klasse M op de KWPN Stallion Show 2017 en werd uiteindelijk derde in de totale uitslag van de hengstencompetitie. Bij de finalewedstrijd kreeg Governor o.a. een 9 voor zijn draf en werden vooral de lichtvoetige manier van bewegen en de goede overgangen geroemd.

WK

Afgelopen mei was de Totilas-zoon met Cornelissen niet te kloppen in de WK Selectie in Kootwijk en vorig jaar gooide de combinatie ook hoge ogen op het Wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden in Ermelo. In de finales scoorden ze 86,6 procent, wat goed was voor de vijfde plaats. Jurylid Isobel Wessels was er zeker van dat we nog veel van Governor gaan horen in de toekomst. Hij kreeg een 9 voor zijn galop en de aanleg.

Forever

De Nimmerdor-dochter van de familie Van Veldhuizen, die inmiddels het Elite-, preferent- en prestatiepredicaat heeft, bracht tot nu toe drie internationale springpaarden, Vendorlux V (v. Lux), Zwingdoc V (v. Indoctro) en Efortimo V ( v. Ultimo). Daarnaast heeft de merrie nog twee nakomelingen, die tot nu toe nationaal ZZ springen, Bangelo V (v. Tangelo van de Zuuthoeve) en Olgravin (v. Burggraaf), Traferro (v. Ferro), die 1,40m springt en Silvana V (v. Calvados), die 1,45m springt.

 

Bekijk hieronder een filmpje van Governor tijdens de KWPN Stallion Show van 2017 waar hij de finalewedstrijd won.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.